BOGATU VERENICU DOVEO JE U KOLIBU KOD SIROMAŠNE BAKE: Ono što mu je rekla, promenilo mu je život

Daleko u šumi stajala je jedna stara kućica skoro oronula

Foto ilustracija: Youtube / Printscreen Foto ilustracija: Youtube / Printscreen

Daleko u šumi stajala je jedna stara kućica skoro oronula. U njoj je živela jedna starica. Živela je sama, navikla je na takav način života i nije htela sa decom u grad.

Jednog dana kod starice je došao njen najstariji unuk. Sa sobom je vodio svoju buduću životnu saputnicu. Razlog posete je bio da je baka upozna i kaže mu svoje mišljenje, koje je on jako cenio.

  

Kad ih je srdačno ugostila ,počela je da gleda u devojku.Ona je bila mršava,lepa ,prava lutka iz izloga. Sa puno šminke i svetlog nakita na sebi. Imala je odelo koje je vise otkrivalo nego skrivalo .

Čim su ušli u kuću počela je sa poniženjem da posmatra, skromu staricinu sobu. To se baki uopšte nije svidelo. Kad su se izvinili rešili su da krenu nazad u grad.

Baka je kao i sve bake otišla da im spakuje dosta stvari koje svaka seoska kuća ima. Da bi ih pratila svojoj deci. Unuk ode pod izgovorom da pomogne baki, da čuje njeno mišljenje. Sav ponosit upita baku šta misli? 

Znaš sine ja sam stara možda i glupa za te stvari,ali znam da ovde u šumi životinje koje su mnogo male i i slabe, imaju često žarke boje na sebi.One su otrovne i mnogo opasne za ljude. Međutim, postoje i one koje samo imitiraju opasnost, a u stvari su baš bezopasne.

Ja se iskreno nadam da je ova tvoja jedna od njih i da te neće mnogo zaboleti kad te bude ujela.

Izvor: Espreso