Žena se porađala sama pored puta, dok su je deca čekala u kolima: Sve vreme je pričala sa mužem, a onda je usledio neverovatan prizor

Žena se porodila pored puta dok je petoro dece čekalo u kolima, a krenula je, zapravo, da završi nekoliko obaveza, ni ne sluteći da će porođaj krenuti ranije.

Heder Skats, Foto: Printscreen Facebook / Heather Skaats Heder Skats, Foto: Printscreen Facebook / Heather Skaats

Heder Skats (34) iz Kentakija se porodila prošlog maja poptuno sama pored puta, dok su je njeno petoro dece čekalo u autu!

Situacija se brzo odvijala, a ova mama ni u snu nije očekivala da će je tako nešto snaći, jer se sa svakim prethodnim detetom satima porađala. Sa druge strane, termin porođaja je bio tk za tri nedelje.

 

– Imala sam lake kontrakcije pre nego što smo krenuli, pa sam zaključila da imam vremena da obavim neku obavezu. Mislila sam da neću imati bebu u naručju za osam ili deset sati kasnije – rekla je.

Iako je mislila da je sve pod kontrolom, kontrakcije su se pojačavale i postajale su sve češće. Instiktivno je počela da vozi brže, jer je shvatila da je porođaj počeo, a ona se nadala da će doneti šesto dete u vodi, kako je i planirano. Međutim, postajalo je jasno da vreme ponestaje.

Heder Skatsfoto: Printscreen Facebook / Heather Skaats

– Stala sam i uverila decu da je sve u redu, a onda sam zgrabila telefon i izašla iz kombija – opisuje žena ovo neverovatno iskustvo.

Bila je u čučnju na tlu kada joj je puknuo vodenjak.

– Spustila sam ruku tamo i njegova glava je počela da izlazi sa telo. Nisam morala ni da guram. Bilo je tako brzo. Razgovarala sam telefonom sa svojim mužem, Nikom, i 20 sekundi kasnije, rekla sam: ‘On je ovde!’ – uzviknula je tog momenta.

 

Potom se Skats sa bebom, koja je još uvek bila pričvršćena za placentu u njenom telu, vratila u kola. Dete je umotala u ćebe i stavila ga blizu grudi. Ostali mališani su bili prilično tihi i u šoku, dok je Heder vozila do kuće.

Čim je stigla, otišla je u kupatilo pod tuš, kako bi izbacila posteljicu, a u svemu joj je pomagala13-godišnja ćerka Kejlin, dok babica nije stigla

– Morali smo da pokupimo travu sa njega – rekla je Skats.

Izvor: Stil