U Srbiji OVO imamo na IZVOZ, a Nemci za to plaćaju 10€ po KOMADU: "IMAM U SELU ŠLEPER OVOGA, NISAM ZNAO DA SAM MILIONER" (FOTO)

Na Tviteru je podeljen snimak iz jednom nemačkog supermarketa, a mnogi su se iznenadili kada su videli šta se u njemu prodaje

Oklasak, Foto: Printscreen/Twitter/ @biznislab Oklasak, Foto: Printscreen/Twitter/ @biznislab

Da naši preci znaju šta se danas prodaje u marketima i po kojim cenama, čudili bi se i smejali na sav glas.

Tako su se u moru stvari koje se prodaju po trgovinskim lancima našli i ostaci klipova kukuruza oko čijeg naziva se na Tviteru odavno vodi polemika.

U pitanju je šapurika, komljika, kočanjka ili čutka. S obzirom na to da je srpski bogat jezik, svaki kraj Srbije ima svoj naziv za ovo pa tako ostatak kukuruza ima najmanje dvadesetak naziva.

Oklasak je nusproizvod koji nastaje od kukuruza. Koristi se kao sirovina za grejanje, potpalu, ali se nekada koristio i u druge svrhe. 

A zašto je sada dospeo u žižu interesovanja Tviteraša?

 

Naime, na TikToku je objavljen video koji prikazuje pakovanje šapurike koje se, kako se navodi, u Nemačkoj prodaju po ceni od 9.99 evra ( na sniženju 7.99 evra).

Video je dospeo na Tviter, a brojni korisnici ove mreže komentarisali su da je neverovatno da se ovo prodaje, a bilo je i onih koji su ostavili duhovite komentare:

 

Šta mislite o ovome? Pišite nam u komentarima.

Izvor: Espreso