''SVETA KRAVA'' iz Šamca: Pre pet godina se SAMA SPASILA POPLAVE, a sada je opet oduševila celu RS (VIDEO)

Krava sa farme Čede i Anke Borojević u Šamcu, 2014. godine mogla je postati planetarno popularna, da su domaćini ono što je učinila, tada podelili na društvenim mrežama.

Foto: Srna Foto: Srna

Gotovo 500 grla na ovoj farmi muznih krava nalazilo se u proleće 2014. godine.

– Voda je došla za 15 minuta, jednostavno je stigla i njen nivo se dizao iz sekunde u sekundu. Bili smo nemoćni, spasavali smo što smo mogli, ali više od 350 grla je smrtno stradalo – kaže Anka Borojević za Banjaluka.com.

 

Domaćini su i dan, dva nakon povlačenja vode bili očajni i radili su 24 čaša bez prestanka da spasu što se spasiti da. Nisu ni primetili jedan detalj. Naime, jedna od krava spasla se tako što se popela na balkon jednog od njihovih obližnjih objekta i izbegla potop.

– Bila je tamo sama nekoliko dana, bez vode i hrane, ali je preživela. Kad je poplava prošla, bio je to jedini naš radostan trenutak. Pokušali smo je skinuti nazad, ali nije bilo ni govora. Nije želela da siđe. Odneli smo joj vode i hrane i tek treći dan je sama sišla.

Ove godine, ona se otelila peti put od tada. I dalje je mlečna, među nama je omiljena, a mnogi u okolini je nazivaju i – sveta krava.

Izvor: Blic