PRVI POGLED NA SLIKU OCA I ĆERKE OTKRIVA DA NEŠTO NIJE KAKO TREBA: “OVO JE NAJJEZIVIJA PRIČA KOJU SAM IKAD ČUO”

Za dokumentarac “Devojka na slici” kažu da je jedan od “najstrašnijih dokumetaraca” svih vremena

Devojka na slici, Foto: Pritntscreen/youtube Devojka na slici, Foto: Pritntscreen/youtube

Netflix je izbacio dokumentarac “Devojka na slici” koji je potresao i uznemirio gledaoce. Oni koji su ga gledali kažu da nisu mogli oči da odvoje od ekrana, ali većnina njih nije mogla ni da prepriča radnju ovog strašnog filma.

“U ovom dokumentarcu, žena pronađena kako umire pokraj puta ostavlja za sobom sina, muškarca koji tvrdi da je njen muž – i misteriju koja se odvija kao noćna mora“, kratak je sinopis kojim je Netflix najavio “Devojku na slici”.

 

“Apsolutno jedna od najstrašnijih, najmučnijih, najjezivijih stvari koje sam ikada gledao”, “Ne mogu ni da pričam o ovome, toliko je strašno”, “Gledao sam mnogo dokumentaraca o zločinima, ali je ovaj uspeo da me šokira i užasne”, “Ovo te razara iznutra”, samo su neki od komentara.

A o čemu je zapravo reč? 

“Devojka na slici” počinje nejasnom nesrećom na putu i smrću mlade žene, ali ubrzo vodi do jezive misterije koju niko nikada nije mogao ni da zamisli. Ovo je zastrašujuća, istinita priča o lažnim identitetima, zlostavljanju, kidnapovanju i ubistvu i ništa vas ne može sasvim pripremiti za dešavanja u dokumentarcu. 

Dokumentarac se fokusira na ženu čije je telo otkriveno pored puta u Oklahomi 1990. godine, iza koje su ostali sin i stariji muškarac koji je tvrdio da je njen muž. Policija je pokojnicu identifikovala kao 20-godišnju Tonju Hjuz, ali se ubrzo ova smrt pretvara u nerazjašnjivu misteriju. Naime, kada je Tonjinoj majci saopšteno za smrt ćerke, ona im je jednostavno otkrila da joj je ćerka umrla još u detinjstvu. 

Nakon što je Tonjin identitet osporen, policija je postala sumnjičava u vezi njenog starijeg muža – Klarensa, a kao rezultat toga njen sin Majkl je ubrzo navodno smešten u hraniteljsku porodicu. Ubrzo su stvari eskalirale od jezivih do potpuno bizarnih, kada su Majklovi hranitelji podneli zahtev za usvajanje, a Klarens se upustio u borbu za starateljstvo, da bi se ispostavilo da on zapravo nije biološki otac deteta.

Nakon što je izgubio starateljstvo nad Majklom, Klarens je jednog dana kidnapovao dečaka iz škole i obojica se nestali… Godinama niko nije znao šta se desilo sa Majklom! Međutim, ovo je tek početak priče…

 

Policija je otkrila da je Tonja zapravo Šeron Maršal, devojka koja je u školskim danima bila popularna i pametna učenica koja je stekla stipendiju za studiranje vazduhoplovnog inženjerstva na Tehnološkom institutu Džordžije. No, Šeron je krila mračnu tajnu – kod kuće ju je zlostavljao očuh Frenklin Flojd koji je zapravo Klarens.

Šeron Maršalfoto: Profimedia

Policija je otkrila da je Frenklin osuđeni zločinac i da je bio u bekstvu od zakona još od 70-ih godina prošlog veka zbog otmice i zlostavljanja devojčice – Suzan Mari Sevakis, što je im koje je Šeron/Tonja dobila na rođenju! Dok je njegova supruga Sandra služila 30-dnevnu zatvorsku kaznu 1975. on je nestao sa Suzan, njene dve sestre i malim bratom Filipom. Filip se vodio kao nestao sve do 2019, kada se javio čovek koji je verovao da je to on, a godinu dana kasnije je potvrđen njegov identitet. Sandra nikada nije pronašla svoje najstarije dete – Suzan i najmlađe – Filipa, ali je devojčice Alison i Ejmi pronašla pri lokalnoj crkvenoj zajednici.

Kada je Šeron zatrudnela sa bebom drugog muškarca, Frenklin ju je praktično na silu preselio na Floridu gde su živeli pod pseudonimima Tonja i Klarens. Nakon što je rodila sina Majkla, Šeron je bila primorana da radi kao striptizeta da bi donela novac Frenklinu i obezbedila osnovna sredstva za život.

Par se venčao 1989. u Nju Orleansu, nedugo nakon što je Šeron (ili Tonja kako je u tom trenutku bila poznata) rodila još jednu bebu, ovog puta ćerku, i dala je na usvanjanje. Ali brak sa sopstvenom pastorkom nije bila najstrašniji zločin koji je Frenklin uradio. Samo godinu dana kasnije, 1990, Tonja je pronađena kako umire pored puta, sa povredama glave za koje je policija zaključila da nije verovatno da su posledica saobraćajne nesreće. Kasnije se saznalao da su neke koleginice ohrabrivale Tonju da napusti dominatnog i nasilnog supruga i pobegne sa sinom i studentom sa kojim je imala tajnu vezu.

Šeron Maršalfoto: Profimedia

Nakon Tonjine smrti, dvogodišnji Majkl je smešten u hraniteljsku porodicu kod Erensta i Merl Bina u Oklahomi, a sa njima je proveo četiri godine tokom kojih ih je Frenklin (u tom trenutku Klarens) pokušavao da ga vrati. Na kraju su Ernest i Merl odlučili da usvoje Majkla, ali je tokom DNK testiranja otkriveno da Frenklin nije biološki otac, što je ubrzalo proces jer je ostao bez zakonskih prava. Ipak, Frenklin nije hteo da pusti dete tako lako, pa je 12. septembra 1994. upao u Majklovu školu i kidnapovao ga nakon što je držao direktora ustanove na nišanu i pobegao sa dečakom u direktorovom kamionetu.

Nažalost, Majkl nakon toga nije viđen više nikada.

Frenklin Flojdfoto: Profimedia

Šta je danas sa Frenklinom Flojdom?

Frenklin je 2002. konačno osuđen na smrtnu kaznu, mada ne samo zbog navedenih zločina, već i zbog ubistva Šeril En Komesi, bivše Tonjine koleginice, koja je nestala 1989. i čiji su skeletni ostaci takođe pronađeni pored puta 1995. Ipak, do dana današnjeg kazna nije izvršena, a on je i dalje iza rešetaka, ali u životu.

On je 2014. u razgovoru sa FBI priznao i da je ubio i Majkla nakon kidnaovanja. On je vlastima dao lokaciju gde je zakopao telo, ali policija nije mogla da pronađe posmrtne ostatke, pa se slučaj i dalje smatra nerešenim.

 

Da li je Frenklin govorio istinu, a životinje su stigle do Majklovog tela pre policije? Ili je lagao, a nekim čudom je Majkl negde još živ? Samo Frenklin zna istinu.

Inače, u njegovim ličnim stvarima prinađene su i fotografije koje pokazuju da je Šeron/Tonja/Suzan bila kontinuirano seksualno zlostavljanja, a to je počelo veoma rano u njenom detinjstvu. Ponađene su čak i njene fotografija u seksualno eksplicitnim pozama, počevši od njene četvrte godine.

Frenklin Flojdfoto: Profimedia

Izvor: Stil