NISU MOGLI DA OBUZDAJU EMOCIJE: Braća blizanci pronašli jedan drugog nakon 70 godina razdvojenosti (VIDEO)

Tako su odrastali, a da nijedan od njih nije znao da ima brata blizanca. No, kako kažu oduvijek su osjećali da im jedan dio njih nedostaje, na neki čudan način.

Foto: Printscreen/Youtube Foto: Printscreen/Youtube

Nakon završetak Drugo Svjetskog rata, 1946. godine, blizanci George i Lucian su rođeni u Njemačkoj. Njihova majka je bila poljskog porijekla i ubrzo nakon porođaja je dobila otkaz. Potom se i ozbiljno razboljela i nije se mogla brinuti o obojici dječaka.

Oni su nakon toga odvedeni u Poljsku gdje su dati na usvajanje. Usvojile su ih dvije različite porodice. Tako su odrastali, a da nijedan od njih nije znao da ima brata blizanca. No, kako kažu oduvijek su osjećali da im jedan dio njih nedostaje, na neki čudan način.

  

George je sa 17 godina saznao da ima brata blizanca, no nikada nije pokušao pronaći ga. Srećom Lucian je bio taj koji je bio zaslužan za ponovno ujedinjenje. Proučavajući prošlost svoje majke, došao je do saznanja da negdje u svijetu ima blizanca. Uz pomoć Crvenog krsta, uspio je locirati svog brata Georga.

Nakon punih 68 godina razdvojenosti, došao je dan kada su upoznali jedan drugoga. Pogledajte kratak uvod u ovu emotivnu priču, a trenutak koji ne smijete propustiti je onaj na 5:59 minuti. 

Priremite maramice!