“NA SVADBAMA SE VIŠE SLIKAJU SA MNOM NEGO SA MLADOM”: Ariljski Srećko Šojić obrađuje 30 hektara malina, poji krave i struže drva (FOTO)

Ovakav imidž Ariljac neguje i pre nego što je lik Šojića postao popularan

Foto: Privatna arhiva/Foto: RINA Foto: Privatna arhiva/Foto: RINA

Ukoliko vas put navede u ariljsko selo Mirosaljci možda vam se posreći pa ugledate glavom i bradom čuvenog Srećka Šojića, iako ste njegov lik mogli videti samo na tv ekranima.

 

Milenko Čakervić apsolutni je njegov dvojnik, a ovakav imidž ovaj Ariljac neguje i pre nego što je lik Šojića postao popularan. Ista frizura, građa i nezaobilazni brkovi, pa ne treba ni da čudi što u ovom kraju Milenka svi znaju.

 

– Po imenu me zovu samo moji ukućani, svi ostali me znaju kao Šojića. Meni to nikad nije smetalo, simpatično mi je. Ljudi me svuda prepoznaju, a kad god idem na neko veselje ovde u našem kraju više se slikaju sa mnom nego sa mladom i mladoženjom. Često me omladina povuče za brkove i pita “roćko da li su pravi – kaže uz osmeh za RINU Milenko.

 

NE CVATE CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE – ARILJSKI ŠOJIĆ OBRAĐUJE 30 HEKTARA ZEMLJE

On nema limuzinu već se vozi u ladi nivi, nije na čelu nikakve stranke ali je zato glava mnogočlane porodice koja obrađuje preko 30 hektara zemlje. Umesto političkih partnera i Ćirka svaki dan je sa beračima i otkupljivačima malina.

 

Zavrnutih rukava i dubokim gumenim čizmama u njivi umesto u elitnim restoranima, Milenko kaže da se često slaže sa onom Šojićevom – ne cvate cveće ni u naše preduzeće.

 

– Za razliku od pravog lika koji je popriličan lenjivac u seriji, kod mene nema odmora dok traje obnova. Na selu se radi od jutra do mraka, naročito kad je sezona malina. Svi smo u našim fabrikama pod otvorenim nebom. Nekad je zarada dobra, nekad slabija.

 

Otkupna cena je bila viša u odnosu na prethdone godine, ali sve je ostalo poskupelo pa to sve opet dođe na isto. Imamo krave, ovce, pravimo sir. Stružemo drva i tu nam takođe kapne po neki dinar. Ima posla ko hoće da radi”, priča nam ariljski Šojić.

 

Sa suprogom Milevom na pravi put izveo je troje dece, a sada je porodica mnogo brojnija jer su stigli prvo unuci, ali i praunuci. Ističe da je njegov najveći uspeh srećna porodica, jer pod jednim krovom u slozi i ljubavi žive četiri generacije. Politika ga nikad nije zanimala, a hobi su mu pevanje i lov.

Izvor: Alo