Majčina ljubav nema rok trajanja: 98-godišnja majka preselila se u starački dom kako bi se brinula za svog 80-godišnjeg sina

Ljubav ove majke je tolika da čak i kada je blizu 100. rođendanu - ona i dalje stavlja brigu o svom sinu na prvom mestu. 

Foto: Printscreen/Youtube Foto: Printscreen/Youtube

Ako ste nekada pomislili da majčina ljubav ne može dalje da ide, otkrivamo vam priču koja će vas sigurno iznenaditi. Naime, ljubav ove majke je tolika da čak i kada je blizu 100. rođendanu - ona i dalje stavlja brigu o svom sinu na prvom mestu. Ona se sa 98 godina preselila u starački dom kako bi brinula o svom 80-godišnjem sinu.

 

Tom Kiting, stanovnik Mos Vjua u Hajtonu u Liverpulu, zahtevao je dodatnu podršku zbog zdravstvenih komplikacija 2016. godine. Godinu dana kasnije, njegova 98-godišnja majka odlučila je da se preseli u starački dom u kom je bio on i da se brine o njemu. Ovaj izliv ljubavi i porodične predanosti bio je neprocenjiv u Tomovom životu.

Majka i sin poreklom su iz Vejvtria, okruga grada Liverpoola, a njihova je veza toliko jaka da je Ada odlučila da provede svoje poslednje godine s njim. Zapravo, Tom se nikada nije oženio i uvek je živeo s majkom. Njihov bliski odnos bio je temeljni deo njihovih života, pružajući uzajamnu podršku i druženje tokom godina.

Dane provode igrajući društvene igre

Ada i njezin pokojni suprug osnovali su četvoročlanu porodicu: Toma, Barbaru, Margi i Džejn, koji su preminuli u dobi od 13 godina. Osam decenija Ada je igrala ulogu odane majke i bila je glavni oslonac porodice Kiting. Njena nepokolebljiva ljubav i predanost ostavili su trajan trag u životima njene dece, a Ada je srce koje je ujedinilo porodicu tokom godina.

Pre odlaska u penziju, Tom je radio kao slikar i dekorater u građevinskoj kompaniji, kao i pomoćnik za negu u staroj bolnici Mill Road. Trenutno Tom i Ada uživaju u danima igranja društvenih igara, razgovora s osobljem i gledanja TV emisija. Provodeći toliko vremena zajedno, uspostavili su rutinu.

- Svaku večer kažem laku noć Tomu u njegovoj sobi, a sledeći dan kažem dobro jutro, idem na doručak i onda me traži, podelila je Ada opisujući svoju dnevnu rutinu.

Povezanost Toma i Ade i uzajamna briga vidljivi su u njihovoj rutini, pokazujući ljubav i pažnju koju imaju jedno prema drugome.

 

Majčinstvo nema rok trajanja

Majčinstvo nema rok trajanja, a obveza koja se stiče od dana rođenja traje sve dok oboje ne prestanu da postoje. Zato je sila koja ujedinjuje porodicu toliko značajna, jer hrani i ispunjava dušu.

- Kad se vrati, uvek dođe raširenih ruku i čvrsto me zagrli. Nikad ne prestaješ da budeš mama, rekao je s ljubavlju.

Majka ima 98 godina i preselila se u starački dom da bi brinula o 80-godišnjem sinu
Majka ima 98 godina i preselila se u starački dom da bi brinula o 80-godišnjem sinuFoto:youtube

Ostatak porodice često posećuje Toma i Adu i kaže da ih vide srećne, zdrave i u miru. Filip Danijels, jedan od zaposlenih, podelio je:

- Stvarno je dirljivo kad vidiš koliko su bliski i kako toliko toga dele. Drago nam je što se možemo brinuti o njima u najboljim mogućim uslovima.

Izvor: Žena Blic