Ljudi umiru od smeha kada Vojislav pokaže svoju ličnu kartu: Pravi haos nastaje na šalteru (FOTO)

Vojislav Šojić živi u Majuru kod Šapca, a ovo je priča o njemu

- Kada kažem kako se prezivam, svi počnu da se smeju - priča Vojislav Šojić iz Majura kod Šapca, a najčešće se to događa ispred šaltera ili kad neko pogleda u njegovu ličnu kartu.

Dok u uniformi sa šabačke Železničke stanice ispraća i dočekuje vozove, deluje ozbiljno, ali kada je sa svojim komšijama u malinjaku u Majuru, onda se svi šale na svoj, ali i na tuđ račun.

 

- Uvek kod nas ima materijala za šalu. Mada, ja moram priznati da niko bolje nije opisao Srbiju nego moj "rođak" Srećko Šojić. Njegove šale su bezvremene, važe i za vreme od pre koju deceniju ali i danas - priča, uz opaske koje često citira.

Međutim, iako Srećka Šojića voli da zove rođakom, priznaje da nisu rod.

- Moja familija potiče iz Hercegovine, iz Nevesinja, nisu sa juga Srbije. Ja sam ovde druga generacija. Imam kćerku i sina, i oni rado prihvataju šale na račun prezimena. Šale su uglavnom dok traje serija, ali čim prođe svi zaborave - objašnjava.

Gledao je sve filmove i serije u kojima se Šojić pojavljuje, ali najviše mu se dopada poslednja serija.

- Prezimenjak je to najbolje opisao, nema tu šta da se doda niti da se oduzme. Meni je najdraža serija, to moram da priznam - priča prezimenjak čuvenog Srećka Šojića koji je paradigma našeg vremena.

Šojić je gledao sve filmove i serije u kojima se Šojić pojavljuje, ali najviše mu se dopada poslednja serija Foto: Ј. Губелић

Lik Srećka Šojića prvi put se epizodno pojavio u filmu Laf u srcu 1981. Potom su Milan Gutović, Siniša Pavić i Mića Milošević, kreirali i razvili Šojićev lik koji se ponovo pojavljuje 1982. godine u filmu "Tesna koža".

U seriji "Bela lađa" Srećko Šojić je biznismen i predsednik "Stranke zdravog razuma", koju finansira, Šojićev "rođak po babi", Tihomir Stojković "Špic".

Izvor: telegraf.rs / distrikt.rs