VAŽNA LEKCIJA ZA SVE MUŠKARCE: “Ženu volite onako kako bi želeli da vašu kćerku neko voli jednog dana”

Žena ne sme biti predmet izigravanja i ismijavanja. Ženu treba poštovati, kao što bi poštovali svoju majku ili sestru.

Žena ne sme biti predmet izigravanja i ismijavanja. Ženu treba poštovati, kao što bi poštovali svoju majku ili sestru.

"Voli svoju ženu kao što želiš da tvoja kćer bude voljena", piše u pismu jedne mame koje je namenilasvim muškarcima s ćerkama. Mama troje dece, Nicole Merritt, javno je uputila pismo svim muškarcima koji imaju ćerke, a njena objava se ubrzo naišla na veliki odziv na društvenim mrežama.

Sajt Pozitivan život preneo je njeno pismo u celosti:

 

"Svim muškarcima s ćerkama… Sama pomisao na to da će tvoja malena devojčica imati ‘dečka’ – verovatno te izluđuje. Izluđuje i mene, a ja sam majka.

Tu malenu anđeosku princezu od tri kilograma, doneli smo kući prije sedam godina.

A ona će se verovatno prvi put zaljubiti u sledećih nekoliko godina, a još nekoliko godina kasnije – imat će i svog prvog dečka. Ta pomisao je zastrašujuća. Međutim, dobre vesti su da joj možeš pokazati šta ustvari zaslužuje od muškarca. Veze i brakovi su teški i to je istina koju će tvoja ćerka jednog dana naučiti.

Izazov su za sve, uključujući i one pažljive, dobronamerne i dobrodušne. Najbolja, ali verovatno i najteža stvar koju možeš uraditi za svoju ćerku je da joj pokažeš kako ženu treba tretirati. Voli svoju ženu kao što želiš da tvoja kćer bude voljena. Tvoja malena kćerkica je pod uticajima.

Nažalost, naučit će iz filmova, televizijskih serija, časopisa, društvenih mreža i od svojih prijatelja – kako ljubav izgleda i zvuči, ili će barem tako misliti. Ipak, verovatnije je da je ono što će ‘pobrati’ izvan doma biti tako daleko od stvarne ili prave ljubavi.

 

Ti i samo ti možeš se boriti protiv toga – ispravnim tretiranjem njene majke i pokazivanjem najveće ljubavi. Sve počinje kod kuće – s tobom i s tvojom ženom. Danas i sve druge dane, poštuj je. Drži joj ruku kad god imaš priliku i ljubi je puno. Smej se s njom. Gledaj je.

Kada govori, slušaj je pažljivo. Otvaraj joj vrata. Podstiči njeno samopouzdanje. Ceni sve što radi, budi ponosan na njena postignuća. Ohrabruj je kada joj ohrabrenje treba. Saosjećaj s njom kada traži podršku. Idi u avanture s njom. Govori joj koliko je lepa, iznutra i spolja, govori joj to često. Tvoja ćerka obožava svoju mamu, ona je očarana s njome.

Povezanost između majke i ćerkei toliko je isprepletena da majke i ćerke kao da žive paralelan život. A tvoje razumevanje svega ovoga pomoći će ti da shvatiš da je tvoj odnos sa ženom toliko veći od samo vas dvoje. Najveći dar koji otac može dati svojoj kćeri – nakon svog vremena i pažnje – je da voli njenu majku."

Da li ste se prepoznali u rečima ove lekcije?