Izuzetno jednostavno: 3 lekcije koje je Tom Henks naučio od najljubaznije osobe na svetu

Dok se pripremao za ulogu u filmu Lep dan u komšiluku, Tom Henks je naučio važne lekcije

Foto: Buka Foto: Buka

Najpopularniji američki voditelj Fred Rodžers podigao je koncept ljubaznosti na sasvim novi nivo. Više od jedne generacije Amerikanaca odrasla je na njegovom programu, Komšiluk gospodina Rodžersa.

Njegova popularnost među decom upoređena je sa Deda Mrazom.

Iako Tom Henks nije lično upoznao gospodina Rodžersa (umro je 2003. godine), uloga u filmu "Lep dan u komšiluku" donela je glumcu šest nominacija za Oskara.

Evo šta je Tom Henks naučio pripremajući se za ovu ulogu:

  

1. Povezivanje sa ljudima i pokušaj da im nešto prodate, su dve različite stvari

Gospodin Rodžers nikad nije hteo da se nametne publici, on je samo hteo da se poveže sa njom. Rekao je jednu divnu frazu: "Sasvim je normalno da se ponekad osećate tužno." Iako to zvuči kao uvod za neki seminara samopomoći, istina je da je gospodin Rodžers samo publici hteo da kaže da je tuga sasvim normalno i često stanje.

2. Svako treba da pokaže svoju ranjivost.

Svi očekuju da će lider uvek biti samopouzdan, uporan, odlučan, ali gospodin Rodžers je često pokazivao koliko je ranjiv.

"Svi žele saosećanje, ali ne shvataju da morate pokazati koliko ste ranjivi. Na primer, možete da kažete:"I ja sam zabrinut zbog toga."

Ali, niko ne želi da svet vidi koliki ste u stvari osetljivi."

3. Ako odbacite takmičarski duh, komunikacija će biti uspešna.

Kada izbije sukob između ljudi, opšte je prihvaćeno da je jedna strana u pravu a druga nije. Henks je shvatio da ako se oslobodimo ove pretpostavke, može doći do rešenja problema.

"Kada ljudi dođu do tačke u sporu gde su spremni na dogovor; onda reči zvuče gotovo čarobno."

Izvor: Stil