KAD JE TAŠTA SAZNALA DA ME JE ŽENA PREVARILA, URADILA JE NEŠTO ŠTO NIKADA NEĆU ZABORAVITI: Ova žena je ZMAJ

Moja tašta je saznala da njena ćerka, a moja žena ima aferu - njenu reakciju ću pamtiti do kraja života.

Šta je tašta uradila kada me žena prevarila?, Foto: Kuzma / Alamy / Alamy / Profimedia Šta je tašta uradila kada me žena prevarila?, Foto: Kuzma / Alamy / Alamy / Profimedia

Tašte su vrlo često predmet šale. Ismevaju se iz različitih razloga i često su laka meta za kritiku. Moje iskustvo sa mojom bivšom taštom nije bilo savršeno ali kada se osvrnem unazad imam puno poštovanja prema njoj.

Pre nekoliko godina, saznala je da njena ćerka a moja tadašnja supruga, ima aferu sa oženjenim muškarcem. U to vreme sam bio svedok kako je moja tašta postupila kao jaka i hrabra žena. Takođe sam uvideo koliko je bila mudra u tome i kako je podnela vesti i posledice afere i neverstva svoje ćerke.

 

Moja žena i tašta su bile veoma bliske. Jedini izuzetak u njihovom odnosu je bio kada je moja žena započela svoju aferu gde se namerno držala podalje od svoje majke. Počela je da je izbegava nakon što je započela aferu jer je znala da ona to neće odobriti. Moja tašta je na svojoj koži osetila posledice koje su afere prouzrokovale njenoj porodici i nikada ne bi odobrila ili podržala takvo sebično i pogrešno ponašanje.

Umesto da samo prihvati ćerkine izgovore za aferu ili da toleriše nepoštovanje svoje ćerke prema njoj, ona je ostala čvrsta u borbi za svoje unuke. Suprotstavila joj se i nije popustila u ćerkinim pokušajima da njome manipuliše ili da je krivi za njene odluke ili preljubu. Moja tašta se hrabro držala i učinila je sve što mogla da zaštiti svoje unuke od posledica.

varanje, Prevarafoto: Shutterstock

Jednog jutra, ubrzo nakon što je afera moje supruge postala javna, zamolio sam taštu da dođe da mi pomogne da smirim ženu. Moja supruga se prethodne noći vratila kasno pošto je bila sa svojim ljubavnikom i došlo je do svađe u kojoj je izgubila razum i nasrnula na mene. Činilo se da nije u stanju da se obuzda i kontroliše svoj temperament pa sam zamolio njenu majku da dođe da pokuša da joj pomogne da se smiri. Tašta je došla i nakon nekog vremena uspela da pomogne mojoj tadašnjoj ženi da se pribere dovoljno da sedne i razgovara sa nama. Zatim je nastavila da je savetuje o važnosti majčinstva i da bi trebalo da bude žena koju će njena deca poštovati. Savetovala je i o tome kako su je kriza srednjih godina i nepromišljene odluke dovele na težak životni put koji menja život kako njoj tako i njenoj deci i mužu.

 

Na kraju rasprave, moja bivša žena je odbacila i negirala sve što joj je majka rekla. Moja tašta je završila ovaj težak razgovor sa sledećim rečima, za koje bi mnogi godinama kasnije tvrdili da su gotovo proročanske: „Odustala si od braka i porodice zbog afere sa nečasnim i sebičnim oženjenim muškarcem. Ti ne uništavaš samo svoj brak i porodicu, već i njegov brak i porodicu. Za svoje pogrešne postupke će te se kajati do kraja života. Učinićete sve što je moguće da se vaša afera završi brakom, ali čak i ako budete uspešni u tome, to neće dugo trajati i nema nikakvu budućnost. Dajem vam pet do sedam godina pre nego što shvatite kakvu ste nepopravljivu štetu naneli i dok ne doživite grižu savesti sa kojim ćete morati da živite ostatak života.”

prevara, varanjefoto: Shutterstock

Prošlo je svega nekoliko godina otkako je moja tašta vodila ovaj razgovor sa bivšom suprugom a njene reči su već počele da se pokazuju i na delima. Vreme će pokazati da li će se njene reči upotpunosti pokazati kao tačne ili ne. U svakom slučaju, moja bivša žena se sada suočava sa poteškoćama ljubavnice koja je uništila dva braka i dve porodice. Deca su najviše pogođena ovim neverstvom, više ne veruju da je brak posvećena veza i da će naći nekoga ko će ih poštovati ili će im ostati privržen i veran. Mogu samo da zamislim kakvu traumu to može izazvati u njihovim budućim vezama i brakovima. Za sada se još uvek bore da se snađu u novonastaloj situaciji.

Izvor: Stil