Pasta akademika Amosova za snagu i vitalnost organizma (RECEPT)

Pasta ruskog akademika Amosova je prava vitaminsko-mineralna bomba. Ova mešavina je pravo skladište vitamina i mikroelemenata. Akademik Amosov  je preporučivao postoperativim pacijentima ovu zdravu mešavinu za brz oporavak organizma. Izuzetno je korisna i za zdrave ljude.

Foto: uspesnazena.com Foto: uspesnazena.com

Pasta nadoknađuje deficit vitamina, posebno u zimskom periodu, sezoni gripa i prehlada. Ova mešavina je izuzetno dobra za jačanje kardiovaskularnog sistema i za jačanje imuniteta.

Da biste pripremili vitaminsku pastu po receptu akademika, neophodno je uzeti, po 200 gr, sledeće sastojke:

– suvo grožđe

– suve kajsije

– smokve

– orahe

– med

– i jedan limun sa korom

Priprema: 

Sve sastojke samleti na mašini za mlevenje mesa (ili sitno iseckati), dodati med, promešati i preručiti u tegle. Čuvati u frižideru. 

Uzimati po 1 supenu kašiku, dva puta dnevno. Ujutro na prazan stomak, i uveče pre spavanja, uz šolju tople vode ili mleka. 

Za decu (ne mlađu od 3-4 godine) – po 1 kafenu kašiku, na isti način.

Pre pripreme ove mešavine:

Većina voća se pre sušenja tretira određenim hemikalijama zbog dugotrajnosti. Obavezno ih dobro operite pre konzumiranja. Po pravilu, suvo voće treba potopiti u sud sa prokuvanom i ohlađenom vodom preko noći. Ujutro, vodu prosuti, a voće ponovo isprati pod jakim mlazom vode i ostaviti ga da se osuši.

Izvor: uspesnazena.com