SRBI NISU ČINILI GENOCID, PROTIV NJIH SE PRAVI ZAVERA: Poznata finska političarka stala na stranu Srbije!

Turpeinenova, koja je ugledni psihijatar, bila je poslanik u finskom parlamentu, kao i stručni saradnik u Komisiji za ispitivanje torture i kršenja ljudskih prava Saveta Evrope.

Foto: Youtube Foto: Youtube

 Turpeinenova, koja je ugledni psihijatar, bila je poslanik u finskom parlamentu, kao i stručni saradnik u Komisiji za ispitivanje torture i kršenja ljudskih prava Saveta Evrope.

- Nad Srbima je tokom prošlog veka izvršen genocid, a lažne optužbe da su činili zločine u vreme raspada Jugoslavije deo su kampanje velikih sila da bi opravdale osvajačke ciljeve - izjavila je nekadašnji funkcioner finskih socijademokrata Pirko Turpeinen.

 

U javnosti je postala poznata po podršci generalu Ratku Mladiću, o čemu je napisala i knjigu, a završava novu studiju u kojoj se bavi nizom događaja koji su obeležili raspad SFRJ.

Turpeinenova je za portal "Vesti onlajn" rekla da je slučaj "Račak" bila samo jedna u nizu provokacija Srba.

- Zato će moja sledeća knjiga biti istorija Holokausta i genocida nad Srbima, kako tokom Drugog svetskog rata, tako i u vreme ratova devedesetih i NATO okupacije Kosova -istakla je ona.

Turpeinenova kaže da je na poziv tadašnjeg predsednika SR Jugoslavije Slobodana Miloševića da pošalju stručni tim koji bi utvrdio okolnosti stradanja pojedinaca u Račku, finsko Ministarstvo spoljnih poslova iz nekog razloga imenovalo Helenu Rantu, a ne, recimo, profesora Anti Pentila, vrsnog medicinskog forenzičara.

   

- Problem je što Ranta nije bila kompetentna da utvrdi činjenice. Njena odgovornost je u stvari bila da prouči autopsijske izveštaje koje su sačinili patolozi, ali ni to nije uradila. Umesto toga, ona je rekla ono što joj je instruisano da kaže od finskog i nemačkog Ministarstva spoljnih poslova. Ono što je ona izgovorila nema blage veze sa istinom - istakla je Turpeinenova i napomenula da je Ranta u stvari zubarka.

I pored činjenice da su rezultati obdukcije bili sakriveni, navela je ona, dve godine kasnije, stručnjaci, među kojima je profesor Pentila, imali su priliku da prouče tu dokumentaciju i objave nalaze u naučnom žurnalu.

- Reč je o žurnalu mojih kolega, stručnjaka forenzičke medicine. Pokazalo se da su Ranta i njene kolege izdali istinu - dodala je Turpeinenova.

Na pitanje do kog zaključka je došla istražujući ovaj slučaj, ona je odgovarila da medicinske činjenice i podaci o policijskoj akciji u pokušaju da izbaci teroriste iz sela nikada nisu bili skrivani, već transparentni.

 

- Uostalom, u to su mogle da se uvere brojne TV ekipe, posmatrači OEBS-a… Svi su bili prisutni tako što ih je upravo srpska policija pozvala da se svojim očima uvere u ono što se odigralo u Račku, 15. januara 1999. godine - rekla je Turpeinenova.

Ona je podsetila i da su SAD i Nemačka, zajedno sa drugim zemljama NATO-a, planirale okupaciju cele Jugoslavije.

- To nedvosmisleno pokazuje i Aneks B Sporazuma iz Rambujea...Podsetiću da su zemlje, članice NATO-a, prethodno ekonomskim sankcijama već ucenjivale Jugoslaviju i te ucene su trajale od 1992. godine. Međutim, zemlja je opstajala. Zato države NATO-a nisu više videle alternativu svom planu, osim da fizički osvoje prostor bombardovanjem. SAD su htele da naprave vojnu bazu na Kosovu i to su i uradile - ističe ona.

Prema njenim rečima, propaganda dominira zapadnim zemljama.

- Ima puno naučnih dokaza i knjiga koje prenose istinu, međutim, preovladava propaganda medija NATO-a, koja je već stigla i u filmsku industriju, literaturu i sport. Srbima je potrebno da se čuje njihova strana, kroz filmove poput onog o Jasenovcu ili nastupa uglednih ličnosti, kao što je nobelovac Peter Handke - smatra Turpeinenova.