Mirjane Bobić Mojsilović: Pismo muškarcima

Dok njene knjige uglavnom čitaju žene, pismo koje je objavila na svom Fejsbuk profilu želeće da pročitaju i momci.

Foto: Gloria Foto: Gloria

PISMO MUŠKARCIMA

Mirjana Bobić Mojsilović

Dragi momci, ispravite ramena, udahnite duboko, otvorite oči i čujte tri važne reči: NIKAD NIJE KASNO

Nikad nije kasno da sam sebi mazneš 500 dinara, da nabaviš klizaljke, ili rolere i bokserske rukavice. Nikad nije kasno da sam sebi mazneš kola, pokupiš ortake i odvedeš ih u Milošev konak na limunadu. Nikad nije kasno da opet putuješ gledajući mapu sveta i da ponovo budeš nasmejani čovek.

 

Nikad nije kasno da se vratiš stripovima, starim filmovima i da počneš da ideš na pijacu. Nikad nije kasno da naučiš da recituješ bar jednu ljubavnu pesmu, i nikad nije kasno da prestaneš da sebe shvataš ozbiljno. Nikad nije kasno da počneš da se kliberiš, cepaš i kriviš od smeha. Nikad nije kasno da postaneš dostupan za svoju porodicu i stare drugove. Da sina izvedeš na jutrenje, na fudbalsku utakmicu ili u Kinoteku. Da počneš da sviraš gitaru, dižeš tegove i potražiš društvo iz srednje škole. Nikad nije kasno da počneš da učiš da kuvaš, da zasadiš svoj bosiljak, i da budeš doktor za lepe trenutke. Nikad nije kasno da promeniš razdeljak, posao i letovalište. Da obučeš roza košulju i zelene cipele. Nikad nije kasno da na ulici jedeš sladoled na štapiću, da stojić na ćošku i posmatraš prolaznike.

Nikad nije kasno da uradiš ovo: da puštaš zmaja, pecaš u sred radnog dana, i kažeš da si se lepo proveo. Nikad nije kasno da pobegneš na kampovanje sa drugarima, da se pomiriš sa bratom i zavoliš svoju porodicu, ali stvarno!

Nikad nije kasno da ponovo budeš trapav, glup, nesavršen, neodgovoran, veseo i sanjar.

Jer, možda nisam bila jasna: Sanjaš, da bi živeo!

 

Izvor: Noizz.rs