Ja sam ta žena iz Srbije koja jede sendvič na plaži i čuj me, elito sa ležaljki: Da sam čekala da imam para, nigde ne bih ni otišla

Jedna žena iz Srbije koja sa porodicom letuje u Grčkoj, vrlo slikovito je objasnila zašto je jedna od “paradajz turista” 

Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Rat “elite” i paradajz turista ne jenjava, ali osim paklene vrućine internet su dodatno zagrejale prepirke između paradajz turista i onih koji kažu da “ako nemaju para da idu na more ko ljudi, onda neće ni da idu”.

Jedna žena iz Srbije koja sa porodicom letuje u Grčkoj, vrlo slikovito je objasnila zašto je jedna od “paradajz turista” i zašto ne mari na osude što na plaži pravi sendviče i jede ih sa decom, umesto da ode u restoran i što leže na peškirima, a ne na ležaljkama.

Ovo je njena prepiska u celosti:

 

* Da sam čekala da imam para da letujem u Ricu nigde ne bih otišla.

* Da sam čekala da imam dovoljno para da jedem u restoranu tokom celog odmora, nigde nikada ne bih otišla.

* Da nisam gledala kako da uštedim nigde nikada ne bih otišla.

* Da ne pravim kompromise i ne odvajam prioritete nigde nikada ne bih otišla.

I sada kada ne moramo – mi spremamo jednostavne obroke na putovanjima. Nosimo sendviče u obilaske. Nosimo hranu na letove.

Mesecima pratimo cene karata kako bismo prošli što jeftinije.

DA SAM ČEKALA DA IMAM PARA, NIGDE NE BIH OTIŠLA: Ja sam ta žena iz Srbije koja jede sendvič na plaži i čuj me elito sa ležaljki!

 

Foto: Profimedia

Uključimo mašinu za veš ako je imamo u smeštaju. Idemo u supermarket. Idemo na pijacu.

Vozimo se gradskim prevozom. Jedemo na ulici. Jedemo na klupi ispred prodavnice. Ne plaćamo ležaljke i suncobrane ako imamo peškir i palmu.

I to nas ne čini nesrećnima – naprotiv, uživamo u svakom trenutku jer nas baš briga kako nas gleda neki Pera sa Instaća koji nikada neće nigde otići jer mu trebaju specijalni uslovi koje relano ne može da priušti.”, poručila je žena u postu na grupi Live from Greece.

Svaka joj čast!