"SKINUĆU TI GLAVU!" Otac učenice prvog razreda upao na treći čas, gurnuo katedru, vikao, pretio šamarima učiteljici i tražio od nje da stoji mirno

Otac jedne učenice prvog razreda Osnovne škole "Braća Stefanović" u selu Neuzina, opština Sečanj, nasilno je prekinuo školski čas, pretio učiteljici i vikao na nju jer se njegova ćerka rasplakala.

Foto: instagram Foto: instagram

Kako je rekla direktorka ove škole Danica Došlo, incident se dogodio 11. septembra kada jedan otac sa učiteljicom želeo da "raspravi" zašto njegovo dete plače. 

Čitav slučaj prijavljen je Policijskoj upravi u Zrenjaninu i Minsitarstvu prosvete koji su potvrdili informaciju da je do incidenta došlo i da je protiv oca učenice podneta krivična prijava, navodi Blic.

 

- Devojiča nije uspela da nakon fizičkog složi svoju opremu na vreme i zbog toga je tokom odmora počela da plače, što je videla njena starija polusestra, učenica osmog razreda koja je došla da obiđe mlađu sestru i potom pozvala oca. Roditelj se nije prethodno raspitao šta je razlog uznemirenosti njegovog deteta već je ušao na treći čas, gurnuo katedru, vikao, pretio šamarima učiteljici i tražio od nje da stoji mirno jer će on:"skinuti glavu svakom zbog koga njegovo dete plače" - kaže direktorka Došlo, dodajući da učiteljica nije mogla da umiri razbesnelog roditelja.

- Otac nije želeo da napusti učionicu i da o svemu nastavi razgovor kod školskog psihologa, već je nastavio da viče što je preplašilo ostalu decu, te se većina njih rasplakala zbog čega su nam se čitavog poslepodneva javljali roditelji sa pitanjem šta se desilo - isitče direktorka.

Ilustracija

 *ILUSTRACIJA / FOTO: SHUTTERSTOCK

Slučaj prijavljen nadležnim službama

Kako navodi direkorka Došlo, čitav slučaj je prijavljen policiji, centru za socijalni rad i nadležnim službama Ministarstva prosvete.

- Čuli smo da je roditelj priveden, da je podnesena krivična prijava, ali i da mu je određena zabrana prilaska školi i učiteljici, ali do škole nije došla zvanična odluka iz policije, međutim, nadamo se da će za za ovakvo ponašanje biti sankcionisan - isitče direktorka.

 

Kako su potvrdili u Ministarstvu prosvete, škola je nadležne službe obavestila o incidentu.

- Škola je obavestila nadležnu ŠU Zrenjanin da je roditelj jednog učenika u OŠ" Braća Stefanović" nasrnuo na učiteljicu. Škole su u obavezi da nadležnoj školskoj upravi prijave samo treći nivo vršnjačkog nasilja. Međutim, škola je ministarstvo obavestila i o ovoj incidentnoj situaciji. Škola je podnela prijavu protiv roditelja po osnovu povrede člana 84. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i obavestila nadležni Centar za socijalni rad budući da je u pitanju roditelj učenika - kažu u Ministarstvu.

Krivična prijava protiv oca učenice koji je pretio učiteljici

Protiv oca jedne učenice Osnovne škole "Braća Stefanović" u selu Neuzin, u opštini Sečanj, podneta je krivična prijava zbog nasilnog ponašanja prema učiteljici.

U Policijskoj upravi Zrenjanin, kojoj je ovaj incident prijavljen, Tanjugu je rečeno da je po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Zrenjaninu protiv oca podneta krivična prijava.

Izvor: blic.rs, A.P.M./A.L.