Velike ljubavi Nikite Mihalkova: Dobar čovek koji je stalno varao žene!

Nikita Mikhalkov je veoma ponosan na svoju porodicu koja potiče još iz ruskog carstva. U intervjuima on snažno naglašava važnost porodičnih vrednosti. Uprkos tome, lični život poznatog reditelja i glumca uvek je bio buran i kontraverzan.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Još od detinjstva, Nikita Mikhalkov je imao sve, počevši od ogromnog moskovskog stana do najmodernijih farmerki. Kada vam je otac poznati sovjetski pesnik, autor reči himne SSSR-a, ne morate nikome ništa da dokazujete.

Stoga je mladi Nikita bacio sve svoje snage na užitke u životu. A bio je ne samo nosilac poznatog prezimena, već i vrlo zgodan mladić.

Od detinjstva se zaljubljivao mnogo i često, ali problem je u tome što nije imao uspeha koliko je želeo. Bez odgovora, na svoja dečačka osećanja ostavila ga je Tatjana, ćerka poznatog hokejaškog trenera. Ista priča desila se i sa Elenom, unukom heroja građanskog rata, i sa Katjom, unukom predsedavajucćeg Centralne revizione komisije.

Da bi stekao simpatije, Nikita je naučio da kliza, poklanjao je cveće i poklone, a jednom je čak i jednom rukom visio na ivici balkona. Ali sve uzalud. Svestan da bi već trebao steći iskustvo u ljubavnim stvarima, Nikita je nakon diplomiranja započeo aferu sa ženom koja je bila 25 godina starija od njega.

  

Kao pravi gospodin, Nikita Sergejevič u svojim memoarima nikada ne pominje njeno ime. Samo nagoveštava da je reč o poznatoj boemki, čiju su blizinu tražili mnogi visoki zvaničnici.

Nije bilo velike ljubavi, ali je bio popularan i mladalački ponos je bio prisutan. Nikita je studirao u dramskoj školi, sa 14 godina glumio je u filmovima, pohađao je sve studentske žurke. I tako, desilo se da je tokom partija na jednom od filmskih festivala prelepa devojka krenula ka njemu. Odmah ju je prepoznao - Anastasija Vertinskaja!

Svi su za njom ludeli. Prišla mu je odostraga, zagrlila ga za vrat i u šali ili zbilji šapnula u uho: "Volim te!"

Dovoljno glasno da su prisutni čuli za stolom. I zatim nestala. I Nikita se izgubio zapitan: šta je to bilo? Kupidova strela probila mu je srce, kako će se ispostaviti, jednom zauvek.

View this post on Instagram

21 октября 1945 года родился актер, режиссер, сценарист, народный артист России Никита Сергеевич Михалков. www.facebook.com/Natalya.Andreychenko vk.com/natalyaandreychenko www.instagram.com/natalya_andreychenko #НатальяАндрейченко #актриса#советскоекино #легендарная #мэрипоппинс#natalyaandreychenko #cinemaactors #actress #cinema #follow#celebrities #welove #отечественноекино#портрет#portrait #легендасоветскогокино #sovietcinema #нашекино #никитамихалков #сднемрождения #nikitamikhalkov

A post shared by Фан-клуб Натальи Андрейченко (@andreychenko_fanclub) on

"Bilo je to kao munja ..." pokušavao je Nikita da objasni svoja osećanja prijateljima.

Ljubav sa Nastjom Vertinskajom razvijala se naglo, poput erupcije vulkana. Oboje mladih su bili predstavnici uglednih porodica, roditelji su im doprinosili državnoj umetnosti. Ali, za razliku od Nikite, koji je još uvek bio neafirmisan, Nastja je u svojim mladim godinama nakon dva filma već bila zvezda.

 

Nikita nije mogao da veruje da je obratila pažnju na njega. I tako je Nikita postao veoma zaljubljen u Nastju. Često je bio ljubomoran, čak je zbog nje ušao u svoju prvu svađu u životu zbog žene. Lepi, poznati, bogati, jednostavno su uživali. Međutim, ubrzo je došlo do zasićenja, došlo je vreme za svađe i uvrede.

Uvređena Vertinskaja je otišla, a Nikita se, sa karakterističnom ležernošću, udubio u novu vezu - sa balerinom, Elenom Matvejevom. Jednog dana došao je sa Elenom na rođendansku zabavu kod prijatelja. I Anastasja je došla u zagrljaju jednog momka. Sudbonosno je da je Nastja sela za sto naspram Nikite. Njihove oči su se srele, jednom pa još jednom, i...

"Izgubio sam osećaj za stvarnost, probudio sam se na stepeništu, stajali smo kod prozora zagrljeni ljubeći se beskrajno i nekontrolisano", pričao je kasnije Mihalkov. Njihova romansa se ponovo rasplamsala. Nikiti je bilo neprijatno sa Elenom: "Još uvek imam užasan osećaj krivice prema njoj...", napisao je kasnije.

A svoju obnovljenu ljubav sa Nastjom je prokomentarisao: "Ponekad mi se činilo da me zaista voli, ponekad ne, ali tada je nisam dovoljno razumeo ..."

Bez obzira koliko je Nikita radio na sebi, vratila se sa strašću njegova besna ljubomora. Kada je Nastja prijavila da je trudna, bio je srećan kao dete.

"Sada necće više lutati, od mene se neće nigde odvajati!", pomislio je. Prema memoarima prijatelja, Nastja je bila najlepša trudnica na svetu. Mladi su se prvo nastanili u lepom moskovskom stanu, a zatim se iz grada preselili kod Nikitinog brata Andreja Končalovskog.

Nastja se sprijateljila sa Andrejovom suprugom, devojke su zajedno vodile seosko imanje. Nikita nikad nije bio prilagođen realnom životu, dok je Nastja nasledila ekonomski dar od svoje bake koja ju je vaspitavala.

Vertinskaja je savršeno vodila kuću i spremala ukusna jela. A rođenjem sina Stepana posvetila se u potpunosti majčinstvu, zaboravljajući na glumačku karijeru. Kada je beba imala pola godine, Nikita i Nastja su se venčali i ponovo vratili u Moskvu. Ali, strast u njihovoj vezi živela je samo šest meseci.

 

Nikita je u to vreme pokušavao da napravi karijeru, već je glumio u svom prvom filmu "Šetam se Moskvom" i bio je zauzet novim projektima. Bila mu je potrebna podrška i poštovanje mlade supruge. Ali Vertinskaja je s njim sad bila samo uljudno hladna. Brinula je o celoj kući, mali sin nije joj dozvoljavao da zaspi. Ponekad ju je usred noći budio zaneseni Nikita kad se vrati kasno sa snimanja, i počinjao da priča, priča...

Mogla je samo pospano klimati glavom i čekati da stane. To ga je nerviralo. Umor, ju je činio ravnodušnom. Pored toga, sve vreme s Nastjom mučila ga je i ljubomora: gde god bi se javno pojavili kao par, verni obožavaoci će je sigurno prepoznati, a ne njega.

Užasi su se gomilali jedan na drugi kao snežna grudva koja se kotrlja. I jednog dana kada je Nikita čuo od svoje supruge: "Znate, ali ja vas više ne volim ..."

View this post on Instagram

. Nikita Mikhalkov is the son of the famous communist poet Sergey Mikhalkov, who wrote the lyrics of the Soviet national anthem and had strong connections to the Communist Party. Nikita Mikhalkov's mother, Natalya Petrovna Konchalovskaya, was also a poet and daughter of famous painter Pyotr Konchalovsky and his wife Olga Vasilievna Surikova, and by her the great granddaughter of another great painter Vasily Surikov. And then last, but not least, Nikita Mikhalkov is the brother of Andrey Konchalovskiy, also a distinguished film director who, unlike Nikita, has worked in the USA. . . . ☞ "The law comes before everything, but what's to be done if the mercy comes before the law? . ☞ I'm absolutely sure that the cruel truth without love is a lie. #nikitamikhalkov#birthday#russian#soviet#director#actor#filmmaker#author#screenwriter#urga#darkeyes#burntbythesun#epic#war#drama#thebarberofsiberia#imperial#russia#history#comedy#oblomov#literary#adaptation#cannes#bnw#portrait#blackandwhite#instamovies#bnw_of_our_world

A post shared by Pouya (@kia.gram) on

To za njega nije bila nova vest, ali njegov ponos je ipak bio duboko povređen. A kako živeti dalje? Nikita je pokupio stvari i odselio se iz njihovog stana.

Godinu dana se povlačio po iznajmljenim stanovima, provodio noći kod prijatelja, a zatim kupio stan. U istoj zgradi u dvosobnom stanu takođe su se naselili Nastja i Stepa. Radi sina, održavali su između sebe ako ne prijateljske, onda normalne odnose. Mnogo godina kasnije Anastasija Vertinskaja javno se pomirila sa Mihalkovim. U jednom intervjuu će reći da ona zapravo nije rođena za brak, ali da je Nikita Mihalkov, uprkos njenim drugim romansama, bio najvažnija ljubav u životu.

 

Nikitin drugi brak sa Tatjanom Solovjovom bio je manje romantičan, ali se pokazao pouzdanijim. Nakon razvoda 1971. godine, zaljubljivi Nikita ponovo se dao u potragu za muzom: u njegovom životu nizale su se ljubavne afere jedna za drugom, ali nijednoj ženi nije predložio brak. I tako, prilikom jedne premijere u Kući filma upoznao je vitku šarmantnu plavušu po imenu,
Tatjana Solovjeva, koja je radila kao model za poznatog kreatora Zajceva.

Mihalkov je bila zadivljen njenim lepim očima i elegantnom jednostavnošću. Odmah je počeo da se brine za lepoticu, pozvao ju je u restoran. Tatjana je bila polaskana i obeshrabrena istovremeno. Za razliku od modne piste, na sastanku nije znala kako da se pojavi! Spasile su je devojke iz Kuće manekena: koje su joj složno pozajmile haljinu, cipele, nakit i jarko crveni ruž. Sledećeg dana, videvši "skockanu" Tatjanu, Mihalkov je uzdahnuo. Umesto jučerašnje šumske nimfe ispred njega je stajala našminkana lutka sa babetom (maramom) oko glave. Bez reči, Nikita je uzeo Tatjanu za ruku i odvukao je u toalet restorana. Tamo je, pod mlazom ledene vode, oprao svečanu šminku devojci i zamolio je da raspusti kosu. Tek mnogo godina kasnije, Tatjana je shvatila: bio je test karaktera. Ali Tatjana je uspela. Nije cvilila i krotko je ušla u restoran bez šminke, sa kapljicama vode na trepavicama. Nikita je nosio iznošene farmerke i jednostavnu jaknu. Tatjana naviknuta da nema novca pokušala je da naruči samo najjeftinija jela, sve dok Nikita bezobraznim gestom nije uzeo njen meni i sam napravi kraljevsku poružbinu za nju.

"Odmah me je osvojilo njegovo samopouzdanje i drskost", priznala je Tatjana.

 

Činjenicu da su ga smatrali mladoženjom broj jedan u Moskvi tada nije znala. Njihovu romansu prekinuo je poziv u vojsku. Neki kažu da je Mihalkov tražio da dobrovoljno ode tamo. Neki tvrde da je za sve kriva ćerka uvređenog tate (velikog glavonje iz Politbiroa), s kojom je Nikita imao aferu i odbio da se ženi. Ovako ili onako, ali 27-godišnji Mihalkov otišao je na službu na Kamčatku, u pacifičku flotu. Tatjana mu je pisala duga pisma, a on joj odgovarao filozofskim citatima klasika. Nije joj poslao ni reč ljubavi, što je devojku neverovatno uznemirilo. Na kraju se preselila i nije mu dala novu adresu. Kada je demobiliziran, Nikita je pošao k njoj s namerom da joj ponudi ruku i srce i nije je našao ...

Onda je taksijem putovao po celom kvartu i otkrio u kojem stanu živi njegova devojčica manekenka. Našao je nevestu, pozvao je u restoran i predložio joj brak. Nekoliko meseci kasnije venčanje se odigralo. Ali ne u glavnom gradu, već u Groznom, gde je Nikita snimao svoj sledeći film.

Godinu dana kasnije, rodila im se Anna, još godinu kasnije Artiom, a nakon još 11 godina, Nada. Tatjana je shvatila da je Mihalkovu potreban brižan suputnik u životu, pouzdano bračno sklonište. Žena u senci, a ne supruga zvezda.

 

Tatjana je napustila karijeru posle rođenja prvog deteta i postala domaćica. Štaviše, Nikita se odmah oštro oglasio protiv dadilja i vrtića. Ali prečesto je pokazivao da su mu umetnost i film uvek na prvom mestu, a porodica - na drugom. To je dovelo do toga da Tatjana izgubi iluzije. Nije se mogla pomiriti ne samo sa muževljevim olujnim temperamentom nego i njegovim stalnim neverstvima. Kao čovek umetnik koji je uvek težio ka ljudskosti, Nikita je uvek bio pomirljiv sa suprugom. Pokušao je da zaštiti svoju ženu od nepotrebnih iskustava i krio je svoje romanse. Ali to nije uvek bilo moguće. Na primer, u javnost je procurela njegova veza sa glumicom i rediteljkom Nadeždom Repinom, koja se tada tek razvela, a Nikita Sergejevič je utešio najbolje što je mogao.

Ali Tatjanu je pogodio možda najviše, ružan skandal oko njegove veze sa mladom glumicom Alisom Prziniakovom, sa kojom je Nikita Sergejevič upoznao i svoju ćerku Anu. Istina, malo ko nije izgubio glavu od Alisinog šarmantnog osmeha! Poznati režiser se pravdao: on je prikrivao odnos, sa Alisom kako je mogao, pojavljujući se sa njom na manjim zabavama u troje - on, Alisa i njihov zajednički prijatelj, navodno budući mladoženja djevojke.

Kažu da je ova afera trajala godinu dana, tokom koje je Nikita Sergejevič čak ozbiljno razmišljao o razvodu. Ali nakon nedvosmislenih fotografija u štampi, Tatjana je saznala za to. Zamolila je Nikitu da prestane sa tako ružnim ponašanjem. Deca su stala na njenu stranu - Mihalkov je ostao u manjini. Nije imao drugog izbora nego da napusti svoju ljubavnicu i vrati se u okrilje porodice. Alisa je brzo našla utehu u naručju Mihalkovog prijatelja, bogatog draguljara.

Prema izjavama očevidaca, na setu filmova u kojima Nikita Mihalkov učestvuje, povremeno se dešavaju razni incidenti. Pojavljuju se muževi rogonje, želeći da unakaze lice poznatog reditelja. Ili čak uvređeni očevi da pucaju iz pištolja, čije je ćerke Mikhalkov navodno zaveo. Ali nikakvi tračevi i prljavštine se nisu tako lako lepili na belo odelo popularnog reditelja, nacionalnog heroja.

Međutim, u filmskim krugovima već duže vreme kruže glasine da je brak Mihalkovih čista formalnost i da više ne žive zajedno. Očigledno, zato što Mihalkov sada ne krije svoju novu strast i pojavljuje se sa njom u javnosti. Ona je novinarka i glavna urednica Marija Lemeševa(1977). 

Po priči njihova romansa je počela sredinom 2000-ih i traje više od 10 godina. Mihalkov je navodno čak kupio stan u Moskvi svojoj voljenoj i skup automobil. Lemeševa je 2011. godine rodila ćerku, mada žena skriva ime deteta, ali svi oko nje su sigurni da je to Mihalkovo dete.Konačno je strpljenje Tatjane Evgenievne puklo i više neće da oprašta, ne živi više zajedno sa svojim mužem.

Izvor: stil.kurir.rs