VESNA ZMIJANAC decenijama krila veliku TAJNU: OTHRANILA JE DETE IZ ZVEČANSKE

Vesna Zmijanac još od osamdesetih krije da je othranila jednu devojčicu koju su napustili roditelji.

Vesna Zmijanac još od osamdesetih krije da je othranila jednu devojčicu koju su napustili roditelji.

Pevačica je, kako otkrivamo, nakon što je dva puta izgubila bebu u sedmom mesecu trudnoće, oba puta u garderobi neposredno pre ili tokom nastupa, utehu pronašla u mališanima iz Doma za nezbrinutu decu u Zvečanskoj.

Kako nam je ispričala žena koja je u to vreme radila u toj ustanovi, Vesna je skoro svakodnevno dolazila deci u posetu, donosila im je garderobu, igračke, slatkiše, a vremenom se posebno zbližila s jednom devojčicom.

 

Nakon nekog vremena Zmijančevoj je bilo dozvoljeno da svoju mezimicu vodi sa sobom kući. Kako saznajemo, provodile su dosta vremena zajedno, dete je bilo presrećno s pevačicom, koja je bar na neki način pokušala da joj nadomesti roditeljsku ljubav. Vesna je znala često da je odvede i na izlete, finansirala je sve što je bilo potrebno, a u jednom trenutku je poželela i da je usvoji. Međutim, početkom 1989. Vesna je, na svoju veliku sreću, ponovo uspela da ostane u drugom stanju, a pošto je trudnoća bila visokorizična, do procedure usvajanja nije došlo.

Pevačica je tada morala da se odvoji od devojčice iz Zvečanske jer je trudnoću održavala u bolnici u Zagrebu, ali je preko Doma održavala kontakt i dalje joj pomagala. Devojčica je od Zmijančeve svake nedelje dobijala pakete sa slatkišima, igračkama i garderobom. Slale su i pisma jedna drugoj pošto je devojčica tada krenula u prvi razred i naučila je da piše. To se nastavilo i nakon što je Vesna u oktobru 1989. rodila ćerku Nikoliju. Pomagala je devojčici tokom školovanja, plaćala joj udžbenike i davala joj novac za rekreativnu nastavu.

Kako saznajemo, njih dve su i dalje u kontaktu, što nam je i potvrdila pevačica:

- O tome nikada nisam pričala, ne volim da pravim pompu oko toga. Mnogima sam pomagala, naročito deci kojoj je bilo teško. Jeste, istina je da sam se vezala za jednu devojčicu, čujemo se i dalje ponekad. Neka od te dece su me zaboravila, neka nisu. Mnogi od njih me se i danas sete, čestitaju mi rođendan, jave se. Eto, samo to mogu da vam kažem i ništa više.

USVOJITELJI IZ NAŠEG REGIONA KOJI SU USREĆILI NAPUŠTENU DECU

Brojne poznate ličnosti iz našeg regiona usvojile su decu i to su javno podelili. Vlade i Snežana Divac imaju troje dece - biološke sinove Matiju i Luku i ćerku Petru, koju su usvojili kada je bila šestomesečna beba. Sergej Ćetković usvojio je ćerkice Lolu i Milu iz Doma za nezbrinutu decu iz Bijele, a Esma Redžepova je tokom svog života usvojila 47 sinova i jednu ćerku.