Dan pre venčanja, stigla mi je poruka "Ja se ne bih udala za njega. A ti?": Potom su usledile slike od kojih mi se ŽELUDAC PREVRNUO

Nisam mogla da dočekam dan kada ću se konačno udati za njega. A onda, par sati pred venčanje, stigla je poruka koja je promenila sve.

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Tako počinje ispovest devojke po imenu Kejsi iz Australije koja je, kaže, mislila da je najsrećnija devojka na svetu dana kada je trebalo da se uda za svog verenika Aleksa. A onda se taj dan pretvorio u pakao, a mi vam prenosimo njenu priču.

Stajala sam u venčanici i gledala u zadivljena lica mojih prijatelja i porodice. Trebalo je da to bude najlepši dan u mom životu, i svi su bili tu da posvedoče o tome.

 

Aleks i ja smo se zabavljali šest godina. Čim sam ga upoznala, znala sam da je on onaj pravi, i da ćemo živeti srećno do kraja života.

Na moje devojačko veče sedela sam sa drugaricama u fensi hotelskoj sobi. Zezale smo se i smejale, a onda je moj telefon zazvonio. Ništa čudno, cele večeri stizale su mi poruke u kojima su mi ljudi želeli sve najbolje pred sutrašnji dan. Međutim, ova poruka bila je drugačija.

To je zapravo bio niz skrinšotova, poslatih sa meni nepoznatog broja. Posle tih slika, stigla je sledeća poruka: "Ja se ne bih udala za njega. A ti?".

Skrinšotovi su bili slike dopisivanja mog budućeg muža i te žene koja je sve i poslala. Bila je tu i gomila razmenjenih selfija. A ta žena, bila je sve što ja nisam - ja sam plava i bleda, a ona tamnoputa crnka.

Poruke su razmenjivali sve do dana pre nego što mi ih je poslala, a dopisivali su se mesecima. Mozak mi je zablokirao od šoka. I ni u jednom trenutku nisam se zapitala da li je ovo neka nameštaljka, prosto sam osetila da je istina.

 

"Ovog vikenda. Samo ti i ja. Budi spremna". "Izgledaš neverovatno, a u krevetu si fantastična. Da moja devojka makar zna da radi pola tih stvari". "Toliko mi nedostaješ, ne mogu da mislim na tebe. Nikad nisam ovako odlepio za nekim kao sad".

Sve to joj je slao, i na stotine sličnih poruka, a svaka je bila novi nož u mom srcu. Trebalo je da se udam za njega za samo par sati. A kako da otkažem kada je rodbina doputovala iz svih krajeva sveta? Mislila sam da ću umreti od poniženja i rasplakala sam se kao nikad.

Moje drugarice već su bile spremne da odu do njega i izvrše osvetu. Insistirale su da ga odmah pozovem i otkažem sve.

Ali ja sam volela Aleksa. Želela sam da se udam za njega. Bila sam u prevelikom šoku da bih osetila bes i tako ga nisam ni pozvala.

Naravno, ni oka nisam sklopila te noći, i čim je svanulo, probudila sam drugarice i rekla im da sam donela odluku - venčanja će biti, a ja ću u ključnom trenutku da kažem da znam sve.

I tako sam šetala do oltara u haljini koja je do juče bila moja venčanica iz snova, a tog dana se pretvorila u kostim za klovnove. Aleks pojma nije imao šta mu se sprema. I tako sam se centrirala nasred sobe, duboko udahnula i pred svima rekla istinu o Aleksu.

- Danas neće biti venčanja jer se ispostavilo da Aleks nije ono što sam mislila da jeste - rekla sam. Aleks je krenuo da me uhvati za ruke, ali ja sam u njima imala telefon sa slikama. Pročitala sam naglas svaku poruku. Aleks je bio sve bleđi i bleđi.

Na kraju, kad sam završila sa čitanjem, tako uplakana sam ga pogledala. Samo me je nemo gledao.

Na kraju je istrčao iz crkve, a njegov kum za njim. Njegova porodica ostala je otvorenih usta, gledajući u mene.

- Sve vas volim i drago mi je što ste tu uz mene iako je povod užasan. Nažalost, danas neće biti proslave venčanja, ali ćemo slaviti iskrenost, potragu za pravom ljubavi i slušanje srca, čak i kada istina boli - rekla sam im.

Usledio je neodlučan aplauz. Da li sam postupila ispravno i na pravi način saopštila vesti? Budući da je posle zaista usledila sjajna žurka, verujem da jesam.

Izvor: zena.blic.rs