Evo sjajne ideje šta biste mogli da pripremite od pire-krompira koji vam je ostao od današnjeg ručka.
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 750 g pire-krompira
- 1 jaje
- 1 kašika vegete
- 5 kašika sitno iseckanog peršunovog lista
- 3 kašike prezli
- 3 pune kašike oštrog brašna
- 1-2 čena sitno iseckanog belog luka
- biber po ukusu
- 50 g sušenog paradajza
Priprema:
Crni luk propržiti na malo ulja. Ocediti od ulja na salveti. Iseckati sušeni paradajz. Pire-krompir malo podgrejati u mikrotalasnoj pećnici da bi se lakše sjedinio sa ostalim sastojcima, a potom dodati sve ostale sastojke i kratko promešati dok ne dobijete ravnomernu smesu. Posuti radnu površinu brašnom i oblikovati ćufte, uvaljati ih po brašnu sa obe strane i ređati po radnoj površini. Pržiti na malo ulja, na srednje jakoj vatri, oko 4-5 minuta (na pola pečenja okrenuti) dok ne dobiju zlatno-braon boju.
(Izvor: coolinarka.com)