Spremne za 30 minuta: Ćufte od pire-krompira

Evo sjajne ideje šta biste mogli da pripremite od pire-krompira koji vam je ostao od današnjeg ručka.

Foto: coolinarka.com Foto: coolinarka.com

Evo sjajne ideje šta biste mogli da pripremite od pire-krompira koji vam je ostao od današnjeg ručka. 

Sastojci:

  • 1 glavica crnog luka
  • 750 g pire-krompira
  • 1 jaje
  • 1 kašika vegete
  • 5 kašika sitno iseckanog peršunovog lista
  • 3 kašike prezli
  • 3 pune kašike oštrog brašna
  • 1-2 čena sitno iseckanog belog luka
  • biber po ukusu
  • 50 g sušenog paradajza 

Priprema:
Crni luk propržiti na malo ulja. Ocediti od ulja na salveti. Iseckati sušeni paradajz. Pire-krompir malo podgrejati u mikrotalasnoj pećnici da bi se lakše sjedinio sa ostalim sastojcima, a potom dodati sve ostale sastojke i kratko promešati dok ne dobijete ravnomernu smesu. Posuti radnu površinu brašnom i oblikovati ćufte, uvaljati ih po brašnu sa obe strane i ređati po radnoj površini. Pržiti na malo ulja, na srednje jakoj vatri, oko 4-5 minuta (na pola pečenja okrenuti) dok ne dobiju zlatno-braon boju.

Pin It

  

(Izvor: coolinarka.com)