Pita gužvara sa jogurtom i jajima

Za pripremu ovog slaniša ne treba ni puno vremena ni mnogo namirnica. Dakle, zasucite rukave i obrdujte svoje ukućane!

Foto: zorinirecepti.blogspot.com Foto: zorinirecepti.blogspot.com

Sastojci:

1/2kg kora za pitu i gibanicu

4 jaja

2 čaše jogurta (4 dl)

1 čaša kisele pavlake (2dl)

1 kesica praška za pecivo

1 dl ulja

Priprema:

Lagano umutite jaja, dodajte jogurt, kiselu pavlaku, ulje i prašak za pecivo. Sve lagano sjedinite. Na uljem podmazan okrugli ili četvrtast pleh stavite koru, poprskajte je uljem pa ponovo stavite koru. Zatin kore, jednu po jednu malo zgužvajte, umačite u priprenljen nadev i ređajte u pleh, jednu do druge. Preostali nadev prelijte preko poređanih kora. Ostavite 2 kore kojima ćete prekriti celu površinu. I poslednju koru malo premažite ostatkom nadeva i poprskajte uljem. Pitu pecite u rerni oko pola sata, tj. dok ne porumeni.

Prijatno!

(Blic.rs)