Pileći bućkuriš sa tikvicama: ideja za lagani letnji ručak (RECEPT)

Ukus stvoren za uživanje

Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Sastojci: 700 g mladih tikvica, 300 g pilećeg filea, 1 glavica crnog luka, 3 kašike kisele pavlake, kašičica meda, 1 jaje, 100 g sira, kašika ulja, so, biber i drugi začini po ukusu.

 

Priprema: Piletinu iseckajte na kockice i stavite u činiju. Pomešajte med, pavlaku, biber i so, pa prelijte kockice piletine, izmešajte i ostavite da se marinira.

Luk iseckajte i propržite na ulju dok ne omekša. Tikvice oljuštite, operite pa krupno izrendajte. Začinite sa malo soli, pa promešajte i rukom iscedite višak vode iz tivica. Izrendajte sir.

 

id="beacon_4421ce03a7">U vanglu stavite kockice piletine, prelijte jednim umućenim jajetom, pospite rendanim sirom, pa dodajte i propržen luk. Dobro izmešajte, pa dodajte tikvice i lagano izmešajte. Po želji dodaje još soli ili drugih začina.

Smesu prebacite u posudu za pečenje obloženu pek papirom, poravnajte i pecite 40-50 minuta na 200 stepeni.

Ovaj fenomenalni obrok od tikvica je odličan čak i za večeru - ne sadrži mnogo kalorija, a veoma je ukusan i sočan. Dobar je i za ručak u letnjim mesecima, kada nam jaka i masna hranazbog vrućine ne prija.

Izvor: Stil.kurir.rs