Sastojci:
4 jaja,
600 g brašna,
1 čaša mleka,
1 čaša ulja,
2 čaše šećera,
1 prašak za pecivo.
Koristi se standardna čaša od jogurta (180 ml).
Priprema:
U vangli pomešati brašno, prašak za pecivo i šećer, pa dodati jaja, mleko i ulje. Sjediniti u jednoličnu smesu, pa peći u pekaču za galete nekoliko minuta.
Za standardni pekač dovoljna je jedna puna kašika testa. Vodite računa da ne stavljate previše, kako vam testo ne bi curilo, a same galete ostale polužive iznutra, a crne spolja. Nemojte stavljati ni premalo, jer nećete dobiti taj prepoznatljivi oblik srca.
foto: Shutterstock
Najlepše su kada se jedu "same" uz mleko, ali i potpuno neodoljive kada ih poslužite uz džem ili spajate po dve čokoladnim kremom.
Uživajte!
Izvor: Stil