Potrebno je:
- 3 veće šnite starog hleba,
- smesa za pečenje prženica ( 2 jaja, ½ šolje mleka, ¼ kašičice ekstrakta vanile i malo cimeta),
- 3 velike jagode narezane na tanke šnite,
- 2 kašike maskarpone sira,
- 2 kašike omiljenog čokoladnog namaza (nutela, eurokrem),
- po želji pavlaka za šlag.
Način pripreme:
Za početak, od navedenih sastojaka umutite smesu za prženice. Komade hleba umačite u smesu i pecite na tiganju sa puterom.
Kad ste ispekli prženice vreme je za slaganje vaše torte za doručak.
Jednu prženicu stavite na tanjir i premažite je maskarpone sirom, a na sir poslažite izrezane jagode.
Drugu prženicu premažite sa obe strane čokoladnim namazom pa stavite preko jagoda, na čokoladni namaz ponovo poslažite sloj jagoda.
Treću prženicu sa jedne strane premažite maskarpone sirom i namaznom stranom poklopite preko jagoda.
Celu tortu premažite sa još sira ili šlaga i pospite cimetom.
Uživajte!
Izvor: dnevno.rs / O.T./lifepressmagazin.com