Obavezno probajte ovaj recept jer će vas prijatno iznenaditi rezultat i ukus koji ćete dobiti od običnih, jednostavnih namirnica. Miris luka pomešan sa sirom i puterom je fantastičan! I veoma je zgodno poslužiti takav hleb – svako može da „otkine“ sebi krišku.
Sastojci:
- 1 vekna hleba
- 250 gr tvrdog sira
- 100 gr putera
- 1 veza mladog zelenog luka
- začini po želji
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Isecite hleb uzduž i popreko, ne do kraja i stavite ga na pleh za pečenje.
Sir sečemo na tanke kriške i stavimo u zasečene delove na hlebu.
Rastopljeni puter pomešati sa iseckanim zelenim lukom i začinima (po želji).
Razmažite smesu po celom hlebu, pokrijte folijom i stavite u rernu na 15 minuta.
Da se folija ne bi zalepila za hleb, stavite sa obe strane hleba po 2 čačkalice.
Sklonite foliju i ostavite još 2 minuta u rerni da se rastopi sir, i da korica na hlebu porumeni.
Dobro je upotrebiti hleb od juče, on se bolje seče.
Izvor: uspesnazena.com