OBAVEZNO PROBAJTE: Zapečeni hleb sa lukom i sirom

Obavezno probajte ovaj recept jer će vas prijatno iznenaditi rezultat i ukus koji ćete dobiti od običnih, jednostavnih namirnica. Miris luka pomešan sa sirom i puterom je fantastičan! I veoma je zgodno poslužiti takav hleb – svako može da „otkine“ sebi krišku.

Foto: uspesnazena.com Foto: uspesnazena.com

Obavezno probajte ovaj recept jer će vas prijatno iznenaditi rezultat i ukus koji ćete dobiti od običnih, jednostavnih namirnica. Miris luka pomešan sa sirom i puterom je fantastičan! I veoma je zgodno poslužiti takav hleb – svako može da „otkine“ sebi krišku.  

Sastojci:

  • 1 vekna hleba
  • 250 gr tvrdog sira
  • 100 gr putera
  • 1 veza mladog zelenog luka
  • začini po želji

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. 

Isecite hleb uzduž i popreko, ne do kraja i stavite ga na pleh za pečenje. 

Sir sečemo na tanke kriške i stavimo u zasečene delove na hlebu.

Rastopljeni puter pomešati sa iseckanim zelenim lukom i začinima (po želji).

Razmažite smesu po celom hlebu, pokrijte folijom i stavite u rernu na 15 minuta.

Da se folija ne bi zalepila za hleb, stavite sa obe strane hleba po 2 čačkalice.

Sklonite foliju i ostavite još 2 minuta u rerni da se rastopi sir, i da korica na hlebu porumeni.

Dobro je upotrebiti hleb od juče, on se bolje seče.

Izvor: uspesnazena.com