Ovaj desert je izum jedne devojke koja ne može da zamisli svoj život bez slatkog. Uobičajeni čizkejk priprema se upotrebom većeg broja sastojaka, njen recept sadrži samo 3 komponente.
Pripremljen kolač je fantastičan – vazdušast, topi se u ustima, i veoma je nežan i ukusan.
Za pripremu čizkejka biće protebni sledeći sastojci:
3 jajeta
120 gr bele čokolade
120 gr krem sira
Priprema:
Prvo je potrebno odvojiti belance od žumanceta i staviti belance u frižider. Zatim zagrevamo rernu na 170 stepeni pa otopimo čokoladu na pari. Belance mutimo u gusti sneg te odvojeno umutimo žumance.
Otopljenu čokoladu mešamo sa kremastim sirom dok ne dobijemo ravnomernu smesu i zatim dodajemo žumance pa belance.
Nauljimo papir za pečenje te ga stavljamo u kalup za kolač i sipamo smesu.
Kalup stavljamo na veći lim za pečenje u koji sipamo kipuću vodu i zatim sve pažljivo stavljamo u rernu.
Kolač prvo pečemo 15 minuta na 170 stepeni, zatim još 15 minuta na 160 stepeni, a zatim gasimo rernu i u njoj ostavljamo kolač da se peče još 15 minuta.
I to je to!
Izvor: Index.hr