Prema ovom receptu se slatkiš pravi u plehu, a ukoliko nađete kalupe, možete napraviti i u originalnom obliku bananice ili drugom obliku po želji.
Evo kako se priprema ova neodoljiva poslastica.
Potrebno:
• 2 decilitra vode
• 750 g šećera
• dve kesice želatina
• ekstrakt od banane (količina zavisi od ukusa, pa možete staviti pola ili celu)
• 100 g čokolade
Skuvati vodu i šećer dok ne počne da peni (ušpinovati šećer), pa ohladiti. Dodati želatin razmućen u pola čaše vode, vratiti na tihu vatru, pa mešati pet minuta. Skinuti sa vatre i mutiti mikserom još oko pet minuta (u jednom trenutku masa će od glatke i želatinaste preći u penastu), pa dodati ekstrakt banane i još malo mutiti mikserom.
Premazati pleh (ili kalupe) uljem i brzo sipati smesu, pa je premazati glazurom od rastopljene čokolade i staviti u frižider.
(Izvor: Family.rs)