NAJBOLJI RECEPT ZA DOMAĆE SLATKO OD JAGODA (KORAK PO KORAK TEHNIKA ČIŠĆENJA VOĆA)

Osetljivo voće kao što su jagode treba pripremati brzo i vešto

Foto: receptizasvako.com Foto: receptizasvako.com

Osetljivo voće kao što su jagode treba pripremati brzo i vešto.

Ovo je jednostavno upustvo koje će vam pomoći da voće očistite lako, a da do kuvanja ostane sveže i čvrsto.

Sastojci:

    

  • 1 kg zrelih jagoda
  • 1,2 kg šećera
  • 1 limuntusa

Priprema: 

Jagode oprati, očistiti i namočiti u vodu sa rastvorenim limuntusom.

Ocedite jagode, pa ih ređajte u šerpu - sloj voća, sloj šećera.

Pokriti i ostaviti da odstoji, može i preko noći, na hladnom.

Kuvati na srednjoj vatri, skidati penu i kad je kuvano openiti do kraja.

Preko šerpe rastegnite čistu kuhinjsku krpu, navlaženu hladnom vodom i ostaviti da se ohladi pa sipati u tegle.

Povezati tegle i ostaviti na hladno, u ostavu ili podrum.