Kafanska teleća čorba: Zaboravićete sve koje ste do sad probali! (RECEPT)

Zaboravićete sve koje ste do sad probali!

Foto: Stvar ukusa Foto: Stvar ukusa

Teleća čorba se priprema i kod kuće, ali je, čini se, najukusnija baš u kafanama

 

Sastojci:

  • 500 grama telećeg mesa od buta ili vrata
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 veza zeleni (2 šargarepe, paškanat, peršun)
  • 1 koren celera
  • 2 krompira
  • 1 dl ulja
  • 2 kašike brašna
  • 2 dl kisele pavlake
  • 1 žumance
  • so
  • biber
  • lorber
  • malo peršunovog lista

   

Priprema:

 

  • Crni luk sitno iseckajte, pa izdinstajtena ulju.
  • Dodajte meso isečeno na kockice (i kosti, ako ima), nalijte vodom da ogrezne i dinstajte na tihoj vatri oko sat vremena.
  • Dodajte povrće iseckano na kockice, posolite, pobiberite, te nalijte oko 2 litra vode.
  • Napravite i zapršku od dve kašike brašna, pa sve zajedno kuvati još oko pola sata.
  • Pred serviranje u gotovu čorbu umešajte pavlaku sa umućenim žumancetom i pospite sitno seckanim peršunom.
  • Po želji, teleća čorba se može zakiseliti sirćetom ili limunovim sokom.

Izvor: Stil