JESEN JE STIGLA: KOLAČ OD BUNDEVE I POMORANDŽE

Za prve jesenje dane preporučujemo vam kolač od bundeve sa pomorandžom. 

Foto: www.foodnetwork.com Foto: www.foodnetwork.com

Za prve jesenje dane preporučujemo vam kolač od bundeve sa pomorandžom. 

 

POTREBNO JE:

  • 120 g mlevenih lešnika (oraha, badema)
  • 4 pune kašike oštrog brašna
  • 2 pune kašike mekog brašna 
  • 1,5 kesica praška za pecivo  
  • 2 kesice vanil-šećera
  • 1 kora i sok pomorandže
  • 100 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 4 jajeta
  • 12 kašika šećera
  • 150 g rendane bundeve (kratko kuvane)
  • muskantni oraščić
  • klinčići
  • cimet  

PRIPREMA

Pomešati sve suve sastojke: prosejano brašno, šećer, prašak, vanilin šećer, lešnike, začine i koru narandže. Odnos začina odredite sami.

Potom dodajte mleko, ulje sok i žumanca. Rendanu bundevu kratko prokuvati i dobro ocediti, pa dodati masi. Belanca umutiti u sneg i sjediniti sve, pa pažljivo umešati i belanca.

Veću đuvečaru obložiti pekpapirom i sipati masu, te peći na 200 stepeni oko dvadesetak minuta uz probadanje iglom. Umutiti narandžin sok i šećer u prahu i premazati topao, ali ne vreo kolač.

Kada se kolač ohladi, možete ga ukrasiti šlagom.