Za prve jesenje dane preporučujemo vam kolač od bundeve sa pomorandžom.
POTREBNO JE:
- 120 g mlevenih lešnika (oraha, badema)
- 4 pune kašike oštrog brašna
- 2 pune kašike mekog brašna
- 1,5 kesica praška za pecivo
- 2 kesice vanil-šećera
- 1 kora i sok pomorandže
- 100 ml mleka
- 100 ml ulja
- 4 jajeta
- 12 kašika šećera
- 150 g rendane bundeve (kratko kuvane)
- muskantni oraščić
- klinčići
- cimet
PRIPREMA
Pomešati sve suve sastojke: prosejano brašno, šećer, prašak, vanilin šećer, lešnike, začine i koru narandže. Odnos začina odredite sami.
Potom dodajte mleko, ulje sok i žumanca. Rendanu bundevu kratko prokuvati i dobro ocediti, pa dodati masi. Belanca umutiti u sneg i sjediniti sve, pa pažljivo umešati i belanca.
Veću đuvečaru obložiti pekpapirom i sipati masu, te peći na 200 stepeni oko dvadesetak minuta uz probadanje iglom. Umutiti narandžin sok i šećer u prahu i premazati topao, ali ne vreo kolač.
Kada se kolač ohladi, možete ga ukrasiti šlagom.