Ova egzotična letnja kombinacija ukusa će vas naprosto osvojiti na prvi zalogaj...
Potrebni sastojci za biskvit koru:
- 5 belanaca sobne temperature
- 10 grama šećera u prahu
- 10 grama sitnog kokosovog brašna
- 10 grama oštrog brašna
- 20 grama putera sobne temperature
- 1 velika kašika kisele pavlake
- 200 ml kokosovog mleka
- prstohvat soli
- pola praška za pecivo
Za fil od limuna:
- 5 žumanaca
- 70 ml limunovog soka
- 80 grama šećera
- 60 grama putera
Priprema:
Kalup za kolač (pravokutni ili okrugli, po želji) premažite s malo putera (ili druge masnoće) i posipajte prezlom.
U jednu posudu stavite oštro brašno, kokosovo brašno, so i prašak za pecivo, pa dobro promešajte. U drugu posudu stavite šećer i puter narezan na manje kocke pa mešajte oko 5 minuta dok ne dobijete lepu ujednačenu smesu. Zatim u to dodajte kiselu pavlaku i kokosovo mleko pa još malo promešajte. Ulupajte sneg od belanaca. Na kraju naizmenično u smesu dodajte sneg od belanaca i mešavinu brašna, soli i praška za pecivo i ručno mešajte špatulom ili varjačom.
Ulijte smesu u kalup, poravnajte špatulom i stavite u rernu zagrejanu na 180 C. Pecite oko 20 minuta, dok površina ne poprimi lagano žućkastu boju.