Sastojci
– 300 gr mlevene plazme
– 150 gr margarina
– oko 3 dl mleka
– 70 gr šećera u prahu + 3 kašike kristal šećera
– 2-3 štangle čokolade za kuvanje
– 100 gr ml. oraha
– 50 gr suvog grožđa
– 50 gr šarenih žele bombona
– oko 200 gr višanja bez koštica
– 1-2 kašike griza
– 2 banane
– 2 dl slatke pavlake (može i šlag u prahu)
Priprema
Umutite razmekšali margarin sa šećerom u prahu, dodajte otopljenu čokoladu, mleveni plazma keks, mlevene orahe, mleko i na kraju suvo grožđe i seckane žele bombone.
Sve sjedinite rukama i oblikujte koru na okruglu tacnu za tortu.
U sud stavite višnje sa kristal šećerom (dodajte oko 1 dl vode) i pustite da provri.
Procedite višnje i u taj sok dodajte griz i kuvajte oko 3-4 minuta.
Sada u to vratite one višnje i sve dobro izmešajte. Fil ravnomerno rasporedite po kori od keksa.
Umutite slatku pavlaku i deo pavlake premažite po filu od višanja.
Preko poređajte banane isečene na kolutove.
Preko banana nanesite ostatak slatke pavlake i tortu ostavite da se dobro ohladi u frižideru.