PROBLEMI SA KOJIMA SE SUSREĆU SVE PORODILJE: Evo šta se sve na telu menja posle porođaja?

Većina trudnica bude neprijatno iznenađena sa znatnim promenama na njihovom telu posle porođaja

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Većina trudnica bude neprijatno iznenađena sa znatnim promenama na njihovom telu posle porođaja. Ukoliko do sada niste rađali, a mislite da znate šta vas sve očekuje, još jednom razmislite. Kroz ove promene prođe gotovo svaka trudnica nakon porođaja.

Dan nakon porođaja, u donjem stomaku ćete osećati sve što se prethodno odigralo.

S obzirom da se vaša vagina znatno raširila, oporavak je neizvestan. Kod nekih žena do njega i ne dođe, što je često razlog smanjene želje za seksualnim odnosima.

Dok porođaj traje, od neizmernih bolova, gotovo da ne možete kontrolisati šta se dešava oko vas.

Ukoliko ste bili osoba koja se užasava igle, taj bol je gotovo neprimetan za vreme porođaja. Nakon porođaja, žene koje je potrebno ušivati, često su nezadovoljne sa "poslom" koji je medicinska sestra odradila, i ušivanjem potpuno izmenila prvobitni oblik vaše vagine.

Odlazak u toalet sa šavovima će biti prava noćna mora.

Nakon što se porodite, ni gasovi više neće biti isti. Naime kada imate gasove, oni više neće ići na nazad već ka napred, što je možda i razlog promene mirisa vaše vagine.

Uz sve ove bolove, porodilja ima menstruaciju koja može trajati u proseku mesec dana, i obeležena je obilnijim krvarenjima.

Iako ovo sve zvuči krajnje zastrašujuće, svaka mama je potvrdila da nakon što ugleda svoje novorođenče, ona potpuno zaboravi na sve. Svaka porodilja je izjavila  bi to opet uradila, i da je najlepši osećaj na svetu biti mama.

(Family.rs)