SRPSKI ĐACI SAMI SNIMILI FILM O ALBANSKOJ GOLGOTI! (VIDEO)

Deca su do sada snimila veliki broj filmova na različite tematike, a pohvalno je videti da su odabrala i temu Albanske golgote kao motiv svog najnovijeg ostvarenja „Bilo jednom u Albaniji“.

Foto: Detinjarije Foto: Detinjarije

Deca iz sela Ravni snimila su do sada veliki broj filmova sa različitom tematikom, a za svoje najnovije delo odabrali temu prelaska srpske vojske preko Albanije.

Grupa dece iz OŠ “Đura Jakšić” iz mesta Ravni kod Užica snimila je u okviru sopstvene fillmske produkcije film o Albanskoj gogoti.

U okviru ove škole sprovodi se projekat „Radrenis film“, koji vodi nastavnik istorije Miloš Racić, kao amaterska filmska produkcijska kuća koja se bavi se proizvodnjom kratkometražnih igranih i dokumentarnih filmova.

  

Naziv „Radrenis film“ je skraćenica imena Ravni, Drežnik, Nikojevići i Skržuti, jer je deltnost ograničena na područja navedenih sela.

Cilj je da se đaci uključe u glumačke, dramske, sceniografske i kostimografske aktivnosti, a sve zbog podsticanja dečje kreativnosti i boljeg shvatanja umetničkog doživljaja.

U okviru Radrenis filma deluje : Kostimografsko odeljenje, filmski magazin, kinoteka, klub glumaca i filmski festival.

Deca su do sada snimila veliki broj filmova na različite tematike, a pohvalno je videti da su odabrala i temu Albanske golgote kao motiv svog najnovijeg ostvarenja „Bilo jednom u Albaniji“.

 

 

 

Izvor: Detinjarije