Reci mi kako se zoveš, rećiću ti šta kupuješ

Kaži mi kako ti se zove dete, rećiću ti šta i kako kupuješ - istraživanje je koje je sprovela investiciona banka Goldman Saks kako bi saznala šta imena američke dece otkrivaju o potrošačkim navikama njihovih roditelja.

Foto: mpressvinyl.com Foto: mpressvinyl.com

Anketa je pokazala da roditelji svojoj deci sve ređe daju tradicionalna imena, što je pokazatelj antikonformističke tendencije i sklonosti ka jedinstvenim brendovima.

Godine 1940, na primer, pet najčešćih imena za dečake predstavljala su 20 odsto svih imena beba u SAD. Prošle godine, pak, taj broj je pao na svega četiri odsto.

Za Goldman Saks imena dece se mogu porediti sa nazivima brendova, pa se tako roditelji odlučuju za neobična imena jer ih više privlače originalniji brendovi. Pripadnici nove generacije roditelja žele da se razlikuju od ostalih, da skrenu pažnju na sebe, piše londonski Telegraf.
Roditelji koji svojoj deci daju klasičnija imena, kao što su Džek ili Džejkob, manje su otvoreni za novine. Oni obično kupuju proizvode velikih, proverenih robnih marki, a retko ili nikad malih, manje poznatih brendova.

(Izvor: mondo.rs)