Profesor Aleksandar dobio je dete u 50. godini: "Kad ga dočekujem sa ekskurzije, misle da sam mu deda, EVO KAKO moje dete ODGOVARA"

U jutarnjem programu kod Jovane i Srđana otvorila se škakljiva i vrlo aktuelna tema - kada je kasno za roditeljstvo?

Foto: Printscreen Foto: Printscreen

U jutarnjem programu kod Jovane i Srđana otvorila se škakljiva i vrlo aktuelna tema - kada je kasno za roditeljstvo?

U programu su učestvovali psihološkinja Radmila Vulić Bojović i urolog profesor dr Aleksandar Milošević.

- To baš i nije sasvim u redu. Ako posmatramo stvari iz perspektive budućnosti deteta, dobijanje dece u poznim godinama kao što je 70, 80, 90 je sebičan gest. Nije poenta samo dete napraviti, već mu dati i budućnost - otvorila je temu Radmila Vulić Bojović, dok dr Milošević ima drugačiji stav.

 

-Svako ko može da vaspitava dete do njegovog punoletsva je dovoljno mlad da to dete i ima.

- Bolje je da decu pravi ostvaren čovek sa 40, 50 60 godina nego čovek sa 18, 20, nezreo i socijalno nestabilan - poručuje profesor dr Aleksandar Milošević, koji je inače treće dete, kako kaže, dobio u 50. godini i kaže da njegovo dete ne oseća nikakvu razliku u odnosu na decu sa mlađim očevima.

- Kada ga sačekam sa ekskurzije, ima onih koji primete da je "deka" došao po njega. On odmah kaže "nije to deka, to je moj tata" - kaže dr Milošević.

- Uglavnom deca žele da imaju najlepše roditelje, ali i to zavisi od deteta do deteta. Neko će se ponositi svojim starijim roditeljima, neko će se stideti svojih mladih roditelja - zaključuje Radmila Vulić Bojović.

A i sama anketa koju su sproveli Jovana i Srđan kaže da je većina gledalaca za to da je razumno rađati decu u poznijim godinama. A šta vi kažete?

Izvor: Zena Blic