Objava koja je rasplakala majke širom sveta: “Ne možete zaustaviti vreme”

MAMU Nicki Fretty Wilson su, tijekom svakodnevne kupnje u lokalnoj trgovini, preplavile emocije.

Foto: Facebook Foto: Facebook

Što se točno dogodilo, sažela je u tekst koji je objavila na Facebooku i oduševila svijet. Naime, njena objava je postala viralna i dosad je podijeljena više od 30 tisuća puta. 

Nicky je šećući među policama uočila mlade mame s djecom koje se užurbano kreću i pokušavaju što prije obaviti ono zbog čega su došle.

“Skoro svi kupci u trgovini su mlade mame. Mnoge imaju dvoje ili više djece. Neka pokušavaju iskočiti iz košare, žele ranije otvoriti slatkiše ili se vratiti na odjel s igračkama, ispituju raznorazna pitanja, a mama gleda u prazno i klima glavom”, opisala je Nicky prizor koji je zatekla. 


I ona sama je bila jedna od tih mama.

“Pogledala sam u svoju košaru. Bila je prazna. Ne doslovno, ali u njoj nije bilo djeteta koje pokušava izaći i prolijeva po sebi sok od jabuke. Nije bilo sićušne ručice koju bih držala, ni malog tijela o koje se spotakneš, koje stoti put padne. U mojoj košari nema pelena, vlažnih maramica ni organskih vrećica. Zbog moje prazne košare, zaboljelo me srce”, dodala je.

Stala je i preplavljena emocijama promatrala druge majke. Željela im je reći da uživaju jer vrijeme brzo prolazi, ali nije.

“Te riječi ne znače ništa kad si usred žurbe s malom djecom. Ne znače ništa kada se tvoji dani vrte oko obroka i spavanja. Te riječi ne znače ništa kada želiš razgovarati s nekim odraslim, a ne možeš dovršiti ni misao, a kamoli rečenicu. Ne znače ništa sve dok se jednoga dana ne nađeš slučajno sama u trgovini, nakon što si ostavila dijete u školi nadajući se da je zapamtilo jednadžbe. I onda pogledaš oko sebe, u sve te mlade mame, i prisjetiš se koliko si jako željela slobodu. Sada tu slobodu imaš, a ona je, iskreno, prilično samotna, čak i u dobrim danima. Zato, mame mališana uživajte u svemu, zato što prođe. A ne shvaćaš koliko toga brzo prolazi, zato što uvijek sve ide i mijenja se. Prije nego što se snađete, podignut ćete pogled i vidjeti da kraj vas sjedi mladi čovjek. Nemojte to propustiti iako ne postoji način da zadržite ovo što sada imate”, zaključila je objavu koja je rasplakala mame diljem svijeta i dala im drugačiju perspektivu.

Izvor: Index.hr