SUDBINA Medicinska sestra usvojila je bebu koju niko nije posetio u bolnici kada se rodila (FOTO)

Devojčicu koju niko nije došao da vidi kada se rodila usvojila je medicinska sestra koja se brinula o njoj, dok je prevremeno rođeno dete ležalo na intenzivnoj nezi.

Foto: Facebook Foto: Facebook

Liz Smit (45) oduvek je želela da bude majka, ali kako pati od neplodnosti, rečeno joj je da nije dobar kandidat za VTO. No, istog dana kada je čula ove bolne vesti, na svom poslu upoznala je tek rođenu Žizel, tešku svega 850 grama. Beba je imala čitav niz zdravstvenih problema, jer je rođena u 29. nedelji, a njeni roditelji bili su zavisnici od narkotika.

 

Image may contain: 2 people, people smiling, hat, child, closeup and outdoor

Foto: Facebook

Žizelu niko nije došao da vidi za svih nekoliko meseci koliko je provela na intenzivnoj nezi na neonatologiji. Zdravstveni radnici bolnice u Bostonu (Masačusets) posvetili su joj mnogo pažnje, jer zbog droge koju je uzimala njena majka njeni organi za ishranu se nisu formirali kako treba.

 

Jedna sestra predložila je Liz i njenom mužu da uzmu dete, jer su joj potrebni medicinski hranitelji. Liz nikada nije razmišljala o hraniteljstvu ili usvajanju, ali kada je upoznala Žizel, odmah se vezala za dete i počela da je redovno posećuje i brine se o njoj.

Image may contain: 2 people, people smiling, people sitting and indoor

Foto: Facebook

- Išla sam kod nje svaki dan. To je bila moja nagrada na kraju napornog dana - rekla je Liz za CNN.

 

Država je postala staratelj male Žizel, ali je nekoliko meseci kasnije Liz podnela zahtev za hraniteljstvo. Žizelini roditelji su imali pravo na nadgledane posete, ali su se one vremenom smanjile i od hraniteljstva prešlo se na ideju o usvajanju.

- To je bio emotivni rolerkoster. Kada smo počeli da brinemo o njoj, cilj je bio da je ujedinimo sa njenim roditeljima. Ipak, oni su izgubili sva prava prošlog juna kada je ustanovljeno da ne mogu da adekvatno da je podižu. Kada sam čula da su njihova prava okončana, bila sam veoma tužna. I veoma srećna. Dobijala sam ćerku, ali istovremeno bila sam veoma tužna zbog njih, jer je oni gube- rekla je Liz medijima.

Image may contain: 1 person, smiling, child

Foto: Facebook

Boriti se sa zavisnošću i biti mama i tata bilo je nemoguće za Žizeline biološke roditelje.

- Zvanično sam usvojila Žizel (2) prošlog oktobra. Roditi dete je čudo. Ali usvojiti dete je sudbina. To je ono što veže ljude - rekla je Liz.

Image may contain: 1 person, grass and outdoor

Foto: Facebook

Žizel je sve bolje, ali i dalje mora da se hrani na tubu.

- Sećam se s vremena na vreme nekih bolnih trenutaka, ali kada je pogledam, toliko sam srećna, da ne mogu da poverujem da sam ikada brinula oko bilo čega. Ne mogu više da pamtim teška vremena, jer me ona čini toliko srećnom - rekla je Liz.

Izvor: telegraf.rs / Mirror