Sat vremena sam se svađala sa ćerkom, a onda mi je rekla: "Mama, moram da ti kažem još samo jedno..."

Često najvažnije lekcije o životu dolaze iz najneočekivanijih izvora. To se dogodilo meni, kada me je moja trogodišnja ćerka naučila najvažnijoj stvari koju znam.

Foto: Facebook Foto: Facebook

Tako piše mama i blogerka Meri Ketrin Bekstorm, koja je na svom Fejsbuk profilu podelila epizodu sa ćerkom koja je raznežila ljude širom sveta, a mi je prenosimo u celosti.

 

- Moja ćerka i ja smo se sat vremena borile da konačno zaspi. Konačno sam je pre oko desetak minuta stavila u krevet i kroz stisnute zube, puna besa, rekla joj: "Volim te Holand, ali da večeras više nisi rekla ni reč. Sad ideš na spavanje i dosta mi je kenjkanja oko plišanih igračaka".

- Mama?

Taman sam bila na vratima i bukvalno sam zagrizla jezik.

- Šta je sad Holand?

- Moram da ti kažem još jednu stvar.

Naravno da je morala. Ustala je i podbočila se. Kosa joj je divlje letela oko lica a ručicama je brisala suze i sline sa lica.

- Mama - počela je i zurila u mene... "OPRAŠTAM TI".

 

A onda se bacila na krevet i počela da neutešno plače sigurno minut. Nisam znala šta da radim. To njeno "opraštam ti" zvučalo je kao psovka.

- Znaš li ti šta uopšte znači opraštati?

- Znam!

Image may contain: 1 person, indoor

Foto: Facebook

Naravno da sam morala da čujem objašnjenje.

- To znači da nisi u pravu, a ja sam umorna od toga da sam ljuta i sad ću da idem da spavam i srce mi više neće imati stomakobolju kad ti oprostim - rekla mi je.

I eto, tako sam ja večeras naučila lekciju o opraštanju od trogodišnjakinje. I naravno da sam se popela u njen krevet i izmazila se sa njom, jer je i moje srce imalo stomakobolju.

Moja devojčica me je podsetila da nikad ne idem ljuta u krevet, da mi srce ne bi imalo stomakobolju. I znate šta? Imam 35 godina i tek sad sam usvojila tu lekciju.

Izvor: zena.blic.rs