Naišla na osude: Svekrva probušila uši unuci iako je znala da je majka protiv toga

Odluka da li probušiti uši maloj bebi ima svoje pobornike i protivnike, razlikuje se od porodice do porodice, a negde je čak i deo tradicije, poput nekih zemalja Južne Amerike, ili hinduističke kulture, gde se tom prilikom prave posebne ceremonije.

Foto: Flicker Foto: Flicker

Neki roditelji se odlučuju na ovaj potez dok je dete još malo, dok se drugi opredeljuju da ostave ovaj izbor mališanima, kada postanu dovoljno svesni da se na ovakav korak odluče sami.

Međutim, jedna mama na je na društvenoj mreži Reddit podelila neprijatno iskustvo koje je nedavno doživela, nakon što je svekrva probušila uši njenoj kćerkici koja ima samo 8 meseci, odnosno svojoj unuci.

 

„Probušila joj je uši, iako je dobro znala da sam protiv toga“

Naime, kako je objasnila anonimna mama, njena svekrva je izrazila želju da provede više kvalitetnog vremena sa svojom unukom, na šta je ona bez imalo razmišljanja pristala, piše Index.

“Dogovorile smo se da će je tog petka ranije pokupiti u vrtiću. To nije bio prvi put, pa nisam mislila da će doći do bilo kakvog problema. Međutim, kad sam se vratila po dete te večeri, videla sam da joj je bez mog odobrenja probušila uši.

Jako dobro zna da sam protiv toga, jer smo i ranije razgovarale o toj temi, tako da sam se jako razljutila, a suprug je bio na mojoj strani. Zabranio je svekrvi da ikada u budućnosti pokupi našu kćerku iz vrtića i ja sam se složila s njim – požalila se ona na forumu.

Većina stala u odbranu roditelja

Mnogi su odmah stali u obranu roditelja tvrdeći da su pravilno postupili.

“Dobro ste uradili. Ni ja inače nisam za bušenje uši kod male dece, a pogotovo kad se to radi bez pitanja. Strašno“, “Ne mogu da verujem da joj je namerno probušila uši, iako je dobro znala da si ti protiv toga“, “Ja joj više nikad ne bih dala da čuva unuku“, samo su neki od komentara ljudi koji su oštro osudili postupak ove bake.

A šta vi mislite o ovom postupku?

Izvor: Index