SA VRHA NA DNO: Pevačica Romana iz Srbije uhapšena u Australiji zbog krađa

Srpska pevačica Romana Panić uhapšena je u Australiji

Foto: Instagram Foto: Instagram

Srpska pevačica Romana Panić uhapšena je u Australiji, zajedno sa još jednim srpskim državljaninom.

Njih dvoje se terete za skidanje podataka sa bankovnih kartica građana i krađu njihovog novca, saopštili su australijski mediji, a preneo Blic.

Naime, pevačica Romana Panić (45) i agent za prodaju nekretnina Filip M. (40) sumnjiče se da su tokom marta i aprila postavili uređaje za snimanje na tri bankomata u Brizbejnu, prenosi autralijski portal southcoastregister.

 

Oni su u Australiji boravili kao turisti gde su zapali u probleme sa novcem pre nego što su smislili plan kako da nabave novac, izjavio je sudija Okružnog suda u Brizbejnu Pol Smit.

Policija je, nakon što je tehničar pronašao nelegalne uređaje na bankomatu, pretresom stana u Spring Hilu gde su njih dvoje odseli, pronašla obeležene novčanice u vrednosti 23.500 australijskih dolara, uređaje za snimanje kartica, kartice za skladištenje podataka na kojima su pronađeni snimci kupaca na bankomatima, lične bankarske podatke klijenata u bankama i alatke za instaliranje dodatnih uređaja.

Filip M. je priznao krivicu za 18 tačaka optužnice, Romana za 16 i oni će, pored toga što će morati da vrate novac, morati u zatvor – Filip M. 14 meseci, Romana 12 meseci, odnosno biće puštena uslovno posle tri meseca.

Inače, pevačica se poslednjih godinu dana povukla sa javne scene i posvetila ljubavnom životu, a nedavno je i obradovala javnost vešću da se verila. Posle propale veridbe sa biznismenom Fotosom Pitađisom, Romanu je u 44. godini zaprosio biznismen iz Srbije koji poslednjih godina živi u Italiji, a ona je sve to nedvano i potvrdila.

Iako nije želela da otkriva mnogo detalja o veridbi, Romana je otkrila tada da je tačno da je zaprošena i da uskoro staje na "ludi kamen".

- Nemam vremena više, to su ti detalji o kojima neću da pričam. Bitno je da sam konačno verenica - rekla je Romana nedavno u emisiji "Exkluziv", i naglasila da se ovog puta ne radi o čoveku koji ima strano državljanstvo, već domaće papire.