Nenad Jezdić sagradio destileriju kod Valjeva: Evo gde naš slavni glumac živi i pravi svoju rakiju

Poznati glumac Nenad Jezdić je pre dvadeset godina odlučio je da kupi imanje pored Valjeva, u selu Zabrdica i da tamo sagradi kuću za porodicu. 

Foto: Vladimir Šporčić Foto: Vladimir Šporčić

Poznati glumac Nenad Jezdić je pre dvadeset godina odlučio je da kupi imanje pored Valjeva, u selu Zabrdica i da tamo sagradi kuću za porodicu. Nakon toga je došao na ideju da bi mogao i da napravi destileriju za preradu rakije, u šta je uložio dosta sredstava.

Redakcija portala Kurir posetila je Zabrdicu da vide kako izgleda zdanje koje je glumac gradio godinama i da sa njim porazgovaramo o toj investiciji. Nije im bilo teško da pronađu Nenadovo imanje jer svaki stanovnik malog sela kod Valjeva zna gde se ono nalazi. Veliki objekat u kojem je smeštena destilerija bio je potpuno zatvoren. Jedan od prolaznika ispričao je da Nenad često boravi u Zabrdici, posebno tokom leta.

 

– Nema ovde sad posla, pa je on otišao u Beograd, ali sam ga skoro video. Tad je verovatno došao samo da obiđe imanje. U rano proleće i tokom leta možete ga ovde videti svaki dan, ali sad je bilo kišovito vreme, pa ništa nije moglo da se radi. Jezdićeva destilerija iz godine u godinu sve bolje radi, napravio je čudo od toga. Rakiju koju proizvede prodaje i van Srbije – kaže on.

U centru Zabrdice još nekoliko komšija su opisali kakav je Nenad Jezdić kao komšija.

– Sećam se kad je kupio to imanje i počeo sa gradnjom, svi su bili u čudu, niko nije verovao da će glumac da se bavi takvim poslom. Nije to lako. Ali Jezdić je od te rakije napravio brend, čudo. Inače, on kad god dođe ovde radi sve poslove iako ima radnike koje plaća za to – rekao nam je jedan meštanin, dodajući da retko viđa Jezdićevu porodicu u Zabrdici.

 

– Ne znam koliko često dolaze njegova supruga i deca, ja sam ih video jednom. Ne verujem da su oni stalno s njim ovde, verovatno imaju svoje obaveze. Pa i Jezdić nekad ovde dođe ujutru i ceo dan radi u njivi, pa uveče žuri u Beograd u pozorište. Jednom je svratio ovde u prodavnicu i rekao nam: „Idem u Beograd, večeras imam predstavu“, a tog dana smo ga sreli ovde na traktoru. On je čovek za primer i nama starijima, a pogotovo omladini – smatra naš sagovornik.