Oglas iz Kruševca zaprepastio Srbiju: PRODAJEM KUĆU SAMO ALBANCIMA I MUSLIMANIMA, SRBIMA NE! (FOTO)

Nesvakidašnji oglas o prodaji kuće u selu Bela Voda kod Kruševca isključivo pripadnicima albanske nacionalnosti i muslimanske veroispovesti zaintrigirao je mnoge kako zbog toga kome se isključivo nudi, tako i jer je posebno naglašeno da nikako nije na prodaju - Srbima.

Foto: V. Živojinović / RAS Srbija Foto: V. Živojinović / RAS Srbija

"Prodajem kuću 140 metara kvadratnih i 10 ari placa. Plac selo Bela Voda - Kruševac, legalizacija izvršena. Kupci: Šiptari, muslimani, SRBI NE", navodi se u bizarnom oglasu koji je šokirao javnosti i postao viralan.

 

"Blic" je pozvao broj telefona koji se navodi u oglasu i gospođa sa druge strane žice nam je potvrdila da jeste dala takav oglas pre pet dana i da očekuje da kuća uskoro bude prodata, jer joj se "javlja veliki broj ljudi".

 *FOTO: PRIVATNA ARHIVA

- Moram da prodam kuću jer treba da vratim dug Sudu u Kruševcu budući da sam se 7,5 godina sudila sa komšijama koji su preko puta moje kuće napravili kamenorezačku radnju koja je pravila strašnu buku. Ja sam ih tada tužila, ali izgubila sam proces. Dugujem 180.000 dinara - kaže za "Blic" Milenija Nikolić, autorka oglasa.

 

"Malo da se dosele"

Na pitanje zašto baš "Šiptarima i muslimanima", kako je napisali, Milenija kaže: " Pa eto, malo da se dosele."

- Za ovaj oglas zna cela Srbija, pa se dosta ljudi javlja. Ima onih koji su ozbiljni, a ima i onih koji zovu samo da se šale sa mnom - navodi ova žena.

Redakciji "Blica" javio se i jedan od potencijalnih kupaca koji nam je rekao da vlasnica kuće za prodaju traži 120.000 evra.

- Pozvao sam oglas budući da moj brat želi da se vrati iz Švajcarske i kupi kuću, a žena koja se javila mi je rekla da je cena kuće 120.000 evra i da je prodaje samo muslimanima i šiptarima jer oni imaju para da kupe, a Srbi ne - kaže za "Blic" ovaj potencijalni kupac.

Njega je zanimalo i kakav je komšiluk u tom kraju i da li bi možda njegov rođak imao nekih problema, a ona je, prema njegovim rečima, istakla kako je "u komšiluku sve u redu" i da ne bi trebalo da bude nikakvih problema, kao i da su "komšije fine".

"Blic" je kontaktirao i nekoliko meštana naselja Bela Voda, koje inače broji oko 1.400 stanovnika, koji su nam rekli da za autorku oglasa nisu nisu čuli i da ne znaju ništa o pomenutom oglasu.

Izvor: blic.rs