ČUDO PRIRODE: Do sada neviđeni prizor iz divljine ostaviće vas bez reči! (VIDEO)

Svakakvih čuda smo se nagledali poslednjih godina, ali snimak koji nam dolazi iz Južne Afrike, tačnije iz Nacionalnog parka „Kruger“ ostavlja bez reči svakog.

Foto: Youtube Printscreen Foto: Youtube Printscreen

Navikli smo do sada na razne zverske snimke afričke divljine u kojima su prikazane razne divlje mačke kako kidišu na antilope, impale i slične nejake životinje. Međutim, poslednji video snimak zbunio je sve i prijatno iznenadio.

Da nam je neko pričao da ovi zakleti naprijatelji mogu da postanu bliski i nerazdvojni prijatelji retko da bi iko poverovao. Međutim, priča iz južnoafričkoga nacionalnog parka “Kruger” je nas je uverila da više ništa nije nemoguće.

 

Pri svakom susretu antilope s leopardom, gotovo je neminovno da će graciozna antilopa postati plen. Ali, jedna mala odvažna antilopa, da li iz neznanja ili radoznalosti, prišla je mladom leopardu i počela da se igra sa njima. Na iznenađenje i autora ovog snimka, igra je počela.

Ovu zanimljivu interakciju snimio je Estijan Houi, čuvar ovog nacionalnog parka, koji je izjavio da u svojoj dugogodišnjoj karijeri nikada nije video ništa slično.

– Bio sam zapanjen i istovremeno počastvovan što sam prisustvovao tako retkom i neobjašnjivom događaju. Mala antilopa ni u jednom trenutku nije pokazala znake uznemirenosti ili straha. Kad bi leopard pokušao da se igra, ona bi se svaki put vratila njemu i nastavila da ga njuška i gura glavu ka njegovom licu – ispričao je začuđeni čuvar.

Izvor: ljubimci.telegraf.rs