Biseri novopečenih očeva iz Srbije: "Jel' imate ČIPKASTE GAĆICE?"

Članice foruma na portalu "Bebac" pokrenule su temu "Anegdote sa tatama", gde su opisivale svakodnevne situacije u kojima su se našli njihovi partneri, a neke od njih su urnebesne.

Kada beba stigne u kuću, svima je potrebno neko vreme da se naviknu. Za majke je to prirodniji proces, pa se bolje i snalaze jer su od prvog trenutka sa bebom i, čini se, jer su žene zrelije od muškaraca. Za očeve to ume da bude malo komplikovaniji proces, iako je popločan dobrim namerama, zahteva više vremena i truda.

Članice foruma na portalu "Bebac" pokrenule su temu "Anegdote sa tatama", gde su opisivale svakodnevne situacije u kojima su se našli njihovi partneri, a neke od njih su urnebesne.

"Epizoda - Apoteka"

"Pošaljem muža u apoteku da mi kupi "Mamavit", a on hladno pitao apotekarku: Imate li Tatavit", piše korisnica koja se potpisala kao Jana i dodaje da je "umrla od smeha".

Iva opisuje kako je njen prijatelj, inače novopečeni otac, zbunio apotekarku: "Jel imate čipkaste gaćice?"

     

- Apotekarka: ???

Drug: Pa znate ono kad se žena porodi. One gaće?

- Apotekarka: Mislite na mrežaste gaćice."

Jedna majka je morala sama da objasni šta joj treba: "Moj muž je umesto spekuluma tražio spektar. Apotekarka ga je pitala šta je to. On joj je odgovorio - pa ono plastično. Pošto se nisu sporazumeli baš najbolje, muž kaže": Čekajte sad ću da zovem ženu pa će ona bolje da vam objasni. Pozove on mene i kaže evo ti apotekarka pa joj kaži šta ti treba".

Druga korisnica ovog foruma opisuje biser svog muža: " Pošaljem muža u apoteku po novu dudu. Apotekarka ga pita da li želi da uzme još jednu jedinu koja je ostala,ali je u roze boji. On na to odgovara "Ma dajte je, ne vidi naš sin boju sa te strane".

"Poslala sam mu SMS-om poruku da mi kupi šumeći vitamin C (i napisala sumeci vit.C).. On je jadničak tako kako je pročitao (po Vuku) i tražio "Molim vas sumeci vit C (krajnje smešno akcentovano). Posle zabezeknutosti i malo razmišljanja apotekarka je shvatila, umrla od smeha, a on je propao u zemlju. I dan danas se slatko ismejemo tome."

"Poslala sam muža u apoteku po HIPP-ov čaj od komorača,a on je tražio čaj od HIPP-a."

    

"Epizoda - Trudnoća i porođaj"

"Razmišljala sam pre porođaja da se porodim u kadi. Sve to ispričam mužu, kako je to super i kako bih možda volela", piše jedna korisnica. Odgovor njenog muža, nasmejao je do suza: "A gde bude doktor, jel i on uđe u kadu?".

"Moj muž je u Higijenskom umesto rezultata za vaginalni bris tražio rezultate brisa trudnice.", piše jedna Ana.

"Pre nekoliko meseci sam muža poslala da mi kupi test za trudnoću,a on mi doneo test za menopauzu.", zbunio se jedan muž, ipak su to ženske stvari.

"Epizoda - Danas tata dežura"

"Boleo me je stomak, pa sam mužu rekla da okupa ćerkicu. Uđem ja posle njih u kupatilo i vidim nešto mi miriše i skontam da je on prao dete mlekom za telo, a neće da prizna.", svedoči majka.

"Bilo je situacija da muž nešto nije umeo da obuče ćerkici ( uži bodić ili hulahopke) i onda samo kaže " ma ne treba joj to" i ne obuče joj", piše žena čiji je muž odabrao lakši put.

Sigurni smo da svaka mama može da navede bar jedan biser njenog muža, ali i da su mnogobrojne one čiji se muževi od prvog trenutka odlično snalaze kada su deca u pitanju.