Ne dozvolite da ostarite i da tek onda shvatite da je život PREKRATAK da tolerišete ovih 20 stvari

Nemojte se samo pomiriti sa životom.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Svaki dan vam se nude razni izbori. Budite hrabri i riskirajte s izborima koji su različiti od onih koje ste dosad činili, ali ih smatrate ispravnim. Ako vam se čini kao da trčite u mjestu, postoji dobra šansa da tolerirate stvari koje ne biste trebali. Vrijeme je da ponovo uzmete život u svoje ruke. Život je jednostavno prekratak da biste tolerirali ovih dvadeset stvari.

 

1. Ljude koji vas spuštaju

Veze i odnosi bi vam trebali pomagati, a ne vas povrijeđivati. Provodite vrijeme s ljudima koji su pametni, aktivni i slično razmišljaju kao i vi.

2. Poslovnu atmosferu ili karijeru koju mrzite

Nemojte se pomiriti s prvom ili drugom poslovnom karijerom na koju naiđete. Nastavite tražiti. Naposljetku ćete pronaći posao koji volite raditi. Ako se zateknete kako teško radite i uživate u svakom trenutku, nemojte prestati. Na tragu ste nečeg velikog. Težak rad nije težak kad ste koncentrirani na svoju strast.

3. Svoju vlastitu negativnost

Budite svjesni svog unutarnjeg razgovora. U svojoj glavi mi neprestano pričamo sami sa sobom, ali nismo uvijek svjesni onoga što si govorimo i kako to utječe na nas. Počnite slušati svoje misli. Ako čujete negativne misli, prestanite s time i zamijenite ih s pozitivnim.

4. Bespotrebne nesporazume

Recite ono što mislite. Mislite ono što kažete. Govorite jasno. Postavljajte pitanja. Razjasnite stvari sve dok ih ne shvatite.

 

5. Neorganizirani životni i poslovni prostor

Rasčistite nered. Riješite se stvari koje ne koristite. Praktično organizirajte prostor u kojem boravite, živite i radite.

6. Svoje kašnjenje

Ustanite se 30 minuta ranije kako ne biste morali trčati unaokolo poput luđaka. Tih 30 minuta će vam pomoći da se riješite kazni za prebrzu vožnju, kašnjenja i ostalih nepotrebnih glavobolja.

7. Pritisak uklapanja u gomilu

Često, jedini razlog zašto neki ljudi žele da se uklopite je taj da kad jednom to napravite oni vas mogu ignorirati i nastaviti svojim poslom. Nemojte na to pristati. Vi budite VI, jedina osoba koja i možete biti.

8. Nezdravo tijelo

Vaše zdravlje je vaš život. Nemojte odustati od njega. Jedite pravilno, vježbajte i redovito napravite psihičku provjeru svog stanja.

9. Strah od promjene

Život je promjena. Svaki dan je drugačiji. Svaki dan ima novi početak i novi završetak. Prigrlite to i učinite od njega najbolje što možete.

10. Samo rad, bez igre

Uživajte i zabavljajte se kad god možete. Ako se smiješite, radite nešto ispravno.

 

11. Ljude ili reklame koje vam daju osjećaj da niste dovoljno lijepi

Dobar izgled privlači oko. Osobnost privlači srce. Budite ponosni na sebe kakvi jeste. Već ste predivni.

12. Nedovoljno sna

Umoran um je rijetko produktivan.

13. Ponavljanje uvijek istih stvari iznova i iznova

Vi ste zbroj svih vaših iskustava. Što više iskusite, vaša životna priča postaje zanimljivija.

14. Osobnu pohlepu

Ne dopustite da vas se pohlepa i varanje dočepaju. Pohlepa će u konačnici pokopati i one najsretnije.

15. Brdo dugova

Živite dobro, ali uvijek ispod svojih krajnjih mogućnosti. Ne kupujte stvari koje vam ne trebaju. Prije velikih kupnji uvijek prespavajte. Izradite plan vraćanja dugova, a potom štednje i držite se toga.

 

16. Nepoštenje

Živjeti pošten život donosi mir uma, a mir uma je neprocjenjiv i točka. Nemojte biti nepošteni niti trpiti nepoštene ljude.

17. Nevjeru

Intimni odnosi su sveta veza – krug povjerenja. Ako obje strane ne razmišljaju na taj način, možda takva veza i nije vrijedna da se za nju borite.

18. Nesiguran dom

Ako se kod kuće ne osjećate sigurno, nikada se nigdje nećete osjećati sigurno. Stvorite kućanstvo koje se temelji na ljubavi u sigurnom prostoru koje ćete s ponosom nazivati ‘domom’.

19. Nespremnost

Život je nepredvidiv. A postoji velika razlika između straha i nepripremljenosti. Uvijek budite spremni.

20. Nedjelovanje

Ili ćete nešto poduzeti i stvarati nove prilike ili će netko drugi to učiniti. Ništa ne možete promijeniti ili napraviti bilo kakav napredak, ako samo sjedite i razmišljate o tome.

Izvor: Marc & Angel Chernoff / prijevod atma.hr