5 MUDROSTI KOJIH SE TREBA SETITI U TEŠKIM VREMENIMA

Donosimo vam pet mudrosti koje će vam u svakom periodu života pomoći da lakše prebrodite teška vremena.

Foto: lifenotes.lifelettercafe.com Foto: lifenotes.lifelettercafe.com

1. Bol vam pomaže u razvoju.

Kada prolazimo kroz teške periode i osećamo duševni bol, gradimo naš karakter. Kada ne bismo iskusili nikakav bol u životu, kakvi bismo bili? Pogledajte neku od zvezda sa TV i dobićete odgovor.

2. Strah ne postoji.

Moja omiljena poslovica otprilike kaže da strah nastaje od lenjosti i neakativnosti. Strahove pobeđujemo tako što se pokrenemo i borimo. Strah je samo jedan od načina na koje nam priroda poručuje da smo se ulenjili. Strah ne postoji. On je samo u tvojoj glavi. Bori se protiv njega.

3. Ne preuzimaj odgovornost ako ne možeš da utičeš na ishod.

Kada se dese loše strane, obično pokušavamo da ih nekako izbegnemo. Kada ne možemo, jednostavno se zbog njih izvinimo. Ali šta raditi u situacijama kada ni na koji način niste mogli da prmenite ishod? Da li ipak treba da vam bude žao? Da li ipak treba da preuzmete odgovornost? Ni slučajno! Nema potrebe da preuzimate odgovornost za nešto što ne možete da kontrolišete.

4. Imamo samo ovaj trenutak. 

Imamo samo ovaj trenutak u kome živimo. Baš ovaj trenutak. Možete planirati budućnost, ali nemojte se njom opterećivati. Ne zakazujte sebi momenat u budućnosti kada ćete biti srećni. Nađite način da odmah budete srećni.

5. Uvek imate nešto zbog čega možete biti zahvalni.

Ma koliko da je situacija očajna, uvek ima nešto zbog čega možete biti zahvalni. Probajte povremeno da podsetite sebe i na dobre stvari u svom životu. To će vam pomoći da prebrodite teške trenutke.

“Ono št nas ne ubije, samo nas ojača.” – Fridrih Niče