RUSKA DOKTORKA TVRDI DA JE PREHLADU NAJBOLJE LEČITI OVAKO: Svi su u ŠOKU zbog njenog saveta, ona garantuje EFIKASNOST

RUSKA DOKTORKA TVRDI DA SE OVAKO NAJBOLJE LEČI PREHLADA...

Foto: Printscreen/youtube Foto: Printscreen/youtube

Da ledena voda ima brojne zdravstvene koristi, i da Rusi često koriste njene blagodeti, potvrdila je i doktorka Natalia Gušlo Petrić, anesteziolog i holistički terapeut i žena koja je odrasla u Rusiji.

 

U vreme Sovjetskog Saveza državni zadatak bio je da sovjetska deca moraju biti najzdravija na svetu. Zato se tada pojavilo mnogo škola i pravaca koji su razrađivali metode koje bi pomogle da se ostvari taj zadatak.

Mojoj mami, koja je završila medicinu pre 60 godina, pedijatriju je predavao čuveni profesor Tur. On je zastupao tezu da dete od rođenja treba čeličiti. Da nikada ne treba grejati sobu u kojoj dete spava i u kojoj se kupa.

Recimo, mene je mama kupala u sobi u kojoj temperatura nikada nije prelazila 18 stepeni. Od treće godine sam išla na bazen iako je napolju bilo minus 30. Nije mi smetao vetar niti hladnoća – ispričala je ona.

Kao studentkinja, kaže doktorka Natalija, posipala sam se ledenom vodom kad sam bila prehlađena.

- Nakon toga, prehlada koja inače traje sedam dana, bi odmah prošla. A znate šta se tu zapravo dešava, kad se polivate hladnom vodom povećava se količina endorfina, hormona koji pokreću celu laboratoriju u našem organizmu, i tako se povećava otpornost.

Izvor: Kurir