RAK SA METASTAZAMA SE POVUKAO NAKON ŠTO JE PROMENIO ISHRANU: LEKARI GA OTPISALI, A ON JE DANAS ZDRAV ČOVEK

Otac dvoje djece, kojemu su liječnici davali još nekoliko tjedana života, pobijedio je rak debelog crijeva u četvrtoj fazi nakon što je postao vegan.

Foto: Instagram Foto: Instagram

Rob Mooberry (43) bio je hospitaliziran s dijagnozom perforiranog debelog crijeva u srpnju 2012, a pretrage su otkrile da je imao rak koji se proširio na crijeva, limfne čvorove i jetru. Liječnici su rekli da bi ovom konobaru iz Las Vegasa trebalo ugraditi kolostomsku vrećicu, nakon čega slijedi ileostomija, a zatim dva dijela kemoterapije i terapija zračenjem.

Međutim, nakon operativnih zahvata i prvog kruga terapija, rekao je da treba neko vrijeme da očisti svoje tijelo od kemikalija prije nego što nastavi s liječenjem jer se osjećao posve malaksalo.

  

U studenome 2012. započeo je s biljnom prehranom, prešao na alkalnu dijetu sa svojom suprugom vegetarijankom Amandom (39), nakon istraživanja koja su pokazala da šećeri i prerađena hrana potiču tumore. Kada je došao na sljedeću kontrolu početkom 2013. godine, rak se smanjio za gotovo 80 posto. 

GODINE BEZ RAKA

Sada slavi 11 godina bez raka, podiže svoje blizance i pokrenuo je malu karitativnu tvrtku protiv raka, nastojeći drugim bolesnicima pomoći da ozdrave. Njegova je priča postala viralna nakon što ju je ispričala na Twitteru country zvijezda Tim McGraw.

“Ne želim zvučati kao neki veganski nacist i prisiljavati sve oboljele od tumora da prijeđu na biljnu prehranu, ali kad me netko pita što je meni pomoglo, kažem onako kako jest – veganstvo i zdrav način života”, rekao je Rob za Daily Mail. Kada mu je dijagnosticiran rak, konobar se šokirao jer nema nikakvu medicinsku povijest te bolesti u obitelji, jer se i prije hranio zdravo te trčao svaki dan. 

Oko godinu dana doživljavao je neke simptome, kao što su nadutost i krv u stolici, ali je pretpostavio da je to bio sindrom iritabilnog crijeva ili nešto što je pojeo, a bez zdravstvenog osiguranja odlučio je odgoditi posjet liječniku.

 

“Sjećam se da je doktor posjeo Amandu i mene i rekao kako su mi izgledi osam posto da ću preživjeti. Svijet nam se srušio. Tada još nismo bili vjenčani i ona je mogla otići, ali ostala je sa mnom i to je prava ljubav. Nedugo nakon toga smo se zaručili, a dva dana poslije mojih operacija smo se i vjenčali. Bio sam spreman na sve samo da pobijedim bolest. Isprva sam bio vegetarijanac, a onda sam postao radikalni vegan. Tako sam ozdravio”, zaključio je Rob.

Izvor: Oaza znanja